Offshore-botrány: Boldvai László felfüggesztette MSZP-tagságát

2016. április 05. 15:39

„Teljes mértékben fedi a valóságot”, ami a médiában megjelent a panamai offshore-botrányban való érintettségéről, ezért felfüggeszti MSZP-tagságát Boldvai László, a párt Nógrád megyei elnöke.

2016. április 05. 15:39

Felfüggesztette párttagságát Boldvai László, az MSZP Nógrád megyei elnöke – közölte Tóbiás József pártelnök kedden Budapesten újságírókkal.

Tóbiás elmondta: a nap folyamán beszélt Boldvai Lászlóval, aki azt mondta neki, „teljes mértékben fedi a valóságot”, ami a médiában megjelent. Hozzátette: Boldvai László áll a vizsgálat elé, és nem kíván teher lenni az MSZP számára, ezért felfüggeszti párttagságát.

Tóbiás József azt mondta, a párt elnöksége szerint az elit nem tüntetheti el jövedelmét az adóhatóság elől offshore cégeken keresztül, miközben Magyarországon milliók nem tudnak megélni a fizetésükből.

Hozzátette: szükség van egy olyan szabályra, miszerint Magyarországon offshore hátterű cégek, vállalkozások nem juthatnak uniós vagy állami támogatáshoz. Jelezte, támogatni fognak minden olyan javaslatot, amellyel Magyarország minden polgára úgy érezheti, a politika, a döntéshozók az ő életükkel foglalkoznak és nem sajátjukkal.

A Direkt36 számolt be arról, hogy Boldvai László, aki korábban az MSZP országgyűlési képviselője, pénztárnoka is volt, érintett a felesége révén az offshore-ügyben. A politikus feleségének 2012 novemberében került a tulajdonába egy Szamoa szigetére bejegyzett offshore cég, amelynek irataiból kiderül, hogy a cégen több százmillió forint ment keresztül.

Az ügyben a Jobbik feljelentést tett, míg a Fidesz-KDNP azt közölte: a szocialisták ismét lebuktak.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 06. 06:43
Addig keresték a Fidesz szálat, míg kipottyant egypár jól fejlett Simon, Boldvai, Simor.....
Mich
2016. április 05. 23:21
Haha... hát EZT (hogy az MSZP Nógrád megyei elnöke sáros Panamában...) titkolták a libsi-bolsik tegnap azzal, hogy egy volt fideszes képviselő körül zajongtak...
katus
2016. április 05. 21:08
Tari Tamás 2016. 04. 5. 16:08 JOBBIK SZILÁGYI GYÖRGY OFFSHORE-BOTRÁNY HORVÁTH ZSOLT BOLDVAI LÁSZLÓ FIDESZ MSZP KORRUPCIÓ LENYESNÉ AZ OFFSHORE-CSÁPOKAT A JOBBIK Magyarországon is továbbgyűrűzik a nemzetközi offshore-botrány - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György jobbikos képviselő - tegnap még csak a volt fideszes országgyűlési képviselő, Horváth Zsolt érintettségéről szóltak a hírek, mára viszont az is kiderült, hogy Boldvai László MSZP-s politikushoz is kötődhetnek gyanús ügyletek. Közölte, a Jobbik mindkét esetben feljelentést tesz. A képviselő szerint ez világosan bizonyítja azt, amit a Jobbik már tíz éve hangoztat: az elmúlt huszonhat évben a Fidesz és az MSZP ugyanúgy rabolta szét az országot, és ugyanazokkal a módszerekkel, uram-bátyám megrendelések révén, adózatlanul vitték ki a különféle adóparadicsomokba a magyar állampolgárokat megillető közpénzeket. Ezekkel a bűncselekményekkel a két párt nem csak súlyos ezermilliárdokkal károsította meg Magyarországot, de hazánk fejlődésének is gátat vetettek, tette hozzá Szilágyi. Kijelentette, mivel a Jobbik mindkét esetben bizonyítottnak látja a gazdasági csalás és a költségvetési csalás alapos gyanúját, ezért a mai nap folyamán feljelentéssel éltek Polt Péter legfőbb ügyésznél. Hozzátette, Boldvai László felesége esetében rendkívül nehezen hihető, hogy egy gimnáziumi tanárnőnek százmilliárdjai lennének, melyeket offshore-cégeken keresztül forgathat. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy Horváth Zsolt vagyonnyilatkozatában sem lelni nyomát annak, hogy mikor vált ezeknek a cégeknek az ügyvezetőjévé, holott ezt fel kellett volna tüntetnie a hivatalos iratokban, ami már önmagában is csalásnak minősül. Kiemelte, a Jobbik szeretne véget vetni annak a gyakorlatnak, hogy az átlagemberre a legkisebb szabálytalanságért is a törvény lehető legteljesebb szigorával súlyt le a hatóság, míg a politikusok esetében az látható, hogy inkább megpróbálják tisztára mosni őket. "Azt szeretnénk, ha ezeknek az ügyeknek következményei lennének, és sem Horváth Zsolt, sem Boldvai László nem tudná megúszni a felelősségre vonást" - fogalmazott a jobbikos honatya. Újságírói kérdésre elmondta, hogy hatalomra kerülve a Jobbik mindenképp gátat szabna a közpénzek adóparadicsomokba való menekítésének, és ehhez, ha szükséges, a szabályozáson is módosítanának, és szigorúan be is tartanák a törvényeket. Nem úgy, mint a Fidesz, akik "magánügynek" titulálták a saját botrányukat. https://www.youtube.com/watch?v=efN7jL5R9AY
katus
2016. április 05. 21:00
Balogh Gábor 2016. 04. 5. 09:48 OFFSHORE FIDESZ KORRUPCIÓ HORVÁTH ZSOLT A FIDESZ SZERINT "MAGÁNÜGY" A FIDESZES OFFSHORE-BOTRÁNY A Fidesz szerint Horváth Zsolt egykori fideszes képviselő offshore-cége a politikus „magánügye” amihez semmi közük. Igencsak kurta közleményben próbálja rövidre zárni az egyre terebélyesedő offshore-botrányt a kormánypárt. Hétfői nyúlfarknyi közleményük a Habony-művek kötelező protokollja szerint egy kis elmúltnyolcévezéssel indul, leszögezve, hogy „a baloldal kormányzásával ellentétben ma sem a kormányban, sem a kormánypárti frakcióban nincs helye offshore lovagoknak.” Azt elismerik, hogy Horváth még tagja a pártnak, ám egy szép kerek önellentmondással rögtön hozzáteszik: a párt „ jó ideje nem áll vele semmilyen kapcsolatban." Szerintük, mivel már nem képviselő, és nem kormánytag, így „mint minden más állampolgár, egyedül maga felel tetteiért, a Fidesznek semmi köze magánügyeihez.” A történet ott sántít, hogy – ahogyan arra hétfői napirend előtti felszólalásában a jobbikos Szilágyi György emlékeztetett – Horváth még 2013 októberében, tehát országgyűlési képviselőként lett igazgatója egy Seychelles-szigetekre bejegyzett offshore cégnek, amit vagyon nyilatkozatában is elmulasztott jelezni. A fideszes politikus egyébként messze nem volt olyan súlytalan figura, mint, ahogyan most a kormányzati kommunikáció láttatni szeretné. A fogorvos végzettségű Horváth 1998-tól 16 esztendőn át volt Kecskemét országgyűlési képviselője, 2002-től pedig 12 éven át a város alpolgármestere. Két Orbán-kormánynak is tagja volt. 2000 júniusától 2001 júliusáig az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkári, 2012-ben az egészségügy átalakításáért felelős kormánybiztosi székben ült. 2014-ben vonult vissza az aktív politizálástól. A hírekbe a hétvégén került be ismét, amikor kiderült, hogy neve két cég kapcsán is szerepel a Mossack Fonseca globális offshore-szolgáltató cég napokban kiszivárogtatott adatai között. Az ügy azonban ennél is kínosabb. Szilágyi György hétfői sajtótájékoztatóján ugyanis arról beszélt: Horváth egyik vállalkozása, a Mayer & Collins Trading Company Limited ugyanarra a Seychelle-szigeteki székhelyre van bejelentve, mint két másik offshore cég, amelyeken keresztül akár 270 millió forint közpénzt is kivihettek az országból. A Suite 9, Ansuya Estate, Revolution Avenue címen működik egy harmadik cég is, amely offshore cégek alapításával és menedzselésével foglalkozik. http://alfahir.hu/sites/default/files/kepek/2016_04/offshore1.jpg A Fidesz szerint azonban mindez nem csak „magánügy”, de „hiteltelen támadás” is a kormány ellen. Szilágyi Györgynek válaszolva Dömötör Csaba államtitkár a parlamentben arra intette az ellenzéket, hogy inkább foglalkozzanak Simon Gábor és Kovács Béla ügyével. http://alfahir.hu/sites/default/files/kepek/2016_04/offshore1.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!