Tényleg volt amerikai nyomásgyakorlás a Hóman-szobor ügyében

2016. január 28. 15:59

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elismerte: igaz, amiről Barack Obama amerikai elnök beszélt, valóban volt amerikai részről nyomásgyakorlás a Hóman-szobor ügyében, de ezt Orbán Viktor visszautasította.

2016. január 28. 15:59

Volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás a Hóman-szobor ügyében, de ez nem segítette, hanem hátráltatta az ügy rendezését – tudatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel. Havasi Bertalan közleményében arra reagált, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke a nemzetközi holokauszt-emléknapon a washingtoni izraeli nagykövetségen mondott beszédében kitért arra: „amikor egy második világháborús antiszemita vezető szobrának felállítását tervezték Magyarországon, mi vezettük a rohamot az ország kormányának meggyőzésében, hogy forduljon vissza ezen az úton”.    

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője ezt megerősítve azt írta: a Hóman-szobor ügyében volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás, amit Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított. Általánosságban bármilyen külföldi nyomásgyakorlás csak hátráltatja az ügyek elintézését, és pontosan ez történt a Hóman-szobor ügyében is – fogalmazott, hozzátéve: a magyar miniszterelnök álláspontja szerint az amerikai kormány jobban tette volna, ha ezzel nem kísérletezik.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. január 29. 10:42
Pogo: We have met the enemy, and they are us Hóman szoborral kapcsolatban csak és kizárólag a nemzeti Jobbik támogatóinak van joguk felháborodni. Az magyargyűlölő MSZP/DK/PM nincs felháborodva hiszen ők üdvözölnek minden olyan beavatkozást amelyik a nemzet érdekeit sérti és cionisták érdekeit szolgálja. "Becsületükre" legyen mondva, hogy nem is hőbörögnek hanem örülnek, hogy sikerült egy kiemelkedő magyar hazafi szobrát ellehetetleníteni. A probléma a Fidesz támogatókkal van akik megjátszák a felháborodott és sértett nemzetit miközben egy olyan párto támogatnak amelyik a USA, Izrael és a cionisták elkötelezett csicskása. Ha már csicskások vagytok akkor legyetek jü csicskások ahogy Orbán csicskás, aki jó csicskás.
Peter8811
2016. január 29. 07:55
Hello Mr. President. Now I know that Homan was minister in 1944 when you wos bombed our house in the Szabolcs Street. Homan was a big bad man, great thank you for the  good 500 kg bomb. Homan was bad , bomb was good. Thank you Mr. President.
Békanász a hasadon
2016. január 28. 20:14
Mindig tudtam, hogy az amcsik is komcsik.
kálmi
2016. január 28. 19:58
Folyamatosan van nyomásgyakorlás, erről ismerszik meg az usa. Mindenkire nyomást gyakorol, nem csak ránk, sajnos, ettől szenved a világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!