Bokros: Azért módosítanák az alaptörvényt, mert rettegnek

2016. január 24. 18:15

Teljesen megtöltötte a teret Bokros Lajos pártjának alaptörvénymódosítás-ellenes tüntetése. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint a tervezett alaptörvény-módosítás arról tanúskodik, hogy a hatalom retteg. Magyar György ügyvéd jogi abszurdnak nevezte a fideszes terrorvészhelyzet-kezelő ötletet.

2016. január 24. 18:15

A kormány január közepén alkotmánymódosítást javasolt, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet. Ha a parlament elfogadja a módosítást, a kormány terrorfenyegetettség, vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethet. Ekkor a kabinet átmenetileg felfüggesztheti egyes törvények alkalmazását.

Ez ellen tartott demonstrációt vasárnap Budapesten, a Kossuth Lajos téren a Modern Magyarország Mozgalom. A Szükségállapot - most Rád is szükség van címmel szervezett tüntetésen Bokros Lajos, a párt elnöke a parlament előtt felállított színpadon kijelentette: a magyar nemzet becsületéért emelik fel a szavukat.

Az ügy, amiért harcolnak - a szabadság helyreállítása - nemzeti ügy, és ez mindenkinek egyaránt fontos, hangzott el a demonstráción. „A mi öntudatunk, jövőnk nem lehet a diktátor áldozata. Minden körülmények között küzdeni fogunk a szabadságért” – mondta. A pártelnök többször is hangsúlyozta, hogy az alaptörvény-módosítás arról tanúskodik, a hatalom retteg.

Magyar Györgyre skandáltak

A Bokros-párt rendezvényén szintén felszólaló Magyar György ügyvéd úgy fogalmazott, hogy felhatalmazási törvényt kívánnak elfogadni, ennek a jogi abszurdnak pedig borzasztó következményei lehetnek. A kormány bármikor feljogosíthatja magát arra, hogy az állampolgárok jogait korlátozza, tette hozzá.

Magyar György emlékeztetett arra, hogy a jelenleg hatályos alaptörvény is nevesít öt különleges jogrendet, amelyet az általánostól eltérő helyzetben lehet bevezetni. Ezért nincsen szükség egy hatodikra is, ráadásul felmerül a kérdés, hogy ki mondja majd meg, mikor van terrorveszélyhelyzet. Magyar György azt mondta, hogy 60 napra elvehetik a polgárok jogait, amelyekért évszázadokig küzdöttek. Korlátozhatják egyebek mellett az internet, a média és a közlekedés szabadságát, ezt pedig nem szabad engedni - hangsúlyozta az összegyűltek előtt, akik azt skandálták: „Nem hagyjuk, nem hagyjuk!”

A Kossuth tér megtelt

A tüntetés résztvevői teljesen megtöltötték a parlament előtti teret, sokuknál uniós, magyar nemzeti vagy a MoMa lobogója volt, de az Együtt és a Szolidaritás zászlóit is látni lehetett. Néhányan transzparensekkel érkeztek, amelyeken azt lehetett olvasni: A terroristák a Parlamentben vannak, Magyarország jobban aljasít és „A net-en szervezz, az utcán tüntess. Demokráciát!”.

A körülbelül másfél órás tüntetés békésen zajlott, rendbontás nem volt.

Összesen 302 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. január 26. 07:50
"Bokros: Azért módosítanák az alaptörvényt, mert rettegnek" Már, hogy a picsába ne rettegnének Lalyos bácsi. Félnek a felezős nyugdíjreformtól. Demszky Gabi bácsi is feljelentette a NYUFIG-ot mert milliós havi bruttóra 200.000 lett a nyugdíja neki a Bokros Lalyos panamai nyugdíjkalkulátorral számolták ki neki a nyugdíját. Pedig elég lett volna ha megcibálja a bajuszodat.
Selamat
2016. január 25. 08:58
Minden baloldali ősaggastyán összeállt a momával? Jól felfázhattak a szegíny dékás öreglányok.
Horpadt Bölény
2016. január 25. 07:31
Szánalmas Muppet show.
h.kovacs
2016. január 25. 07:08
bokros jófej kiemelkedik ebből a silány magyar politikából
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!