Foci Eb: Portugália, Izland és Ausztria lett a magyar csapat ellenfele

2015. december 12. 18:53

Szombaton kisorsolták a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. A magyar válogatott az F-csoportba került, Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával játszik majd az Eb csoportkörében.

2015. december 12. 18:53
Kiss Brigitta

 

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság csoportjai:

 

A-csoport: Franciaország, Albánia, Románia, Svájc

B-csoport: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország,

C-csoport: Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna

D-csoport: Spanyolország, Törökország, Csehország, Horvátország

E-csoport: Belgium, Írország, Svédország, Olaszország

F-csoport: Portugália, Izland, Magyarország, Ausztria

*

Bernd Storck együttese első meccsét június 14-én Bordeaux-ban játssza Ausztriával. Négy nappal később az északi szigetország lesz az ellenfél Marseille-ben, míg június 22-én, Lyonban a Portugália elleni összecsapással zárul csoportkör. A kontinensviadalra 44 év után visszatérő magyarok valamennyi találkozója 18 órakor kezdődik majd.

A június 10-én kezdődő kontinensviadalon a hat négyesből az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
creasy
2015. december 14. 07:27
Szuper csoport a többihez hasonlitva, szépen sorsolták be elöttünk az általam elkerülni kivánt csapatokat, orosz,ukrán, török, ...Az osztrákokat meg kell verni az elsö meccsen, még akkor is ha ök 85 ota haragszanak ránk, amikor 0-1-re leadtuk a meccset a hollandoknak és ök igy nem jutottak ki Mexikoba.Nem is játszottak velünk utána évekig, addig meg 125 nemzetek közötti..Juniusig még nyalni kellene nekik egy kicsit hogy felejtsék el,olyan régen volt már, és hát mi sem emlékszünk Mexikora..Bogdán Ádámnak üzenem hogy igenis van esélyünk mindenki ellen, ö meg az ilyen nyilatkozataival ki is játsza magát a csapatbol.
Drágha Márió
2015. december 13. 13:52
Ez egy kiegyensúlyozott csoport,bármi megtörténhet,lehetünk elsők,de utolsók is.Szerintem az első meccs lesz a legfontosabb:ha a sógorokkal legalább egy döntetlent játszunk,összejöhet a továbbjutás,ha viszont kikapunk...Mindenesetre mázlink volt,hogy a taljánok helyett az ,,osztrák" válogatott jutott nekünk.A lényeg azonban az,hogy Magyarország egy olyan esemény résztvevője lesz,ahol nem lesz ott Hollandia,Dánia,Norvégia,Szerbia és a 2004-es EB-győztes Görögország sem...
C.Dömötör
2015. december 13. 12:24
Az egy jó jel, a mai NS-ben olvastam, hogy Tómas Thór Thórdarson (újságíró) örül a magyar csapatnak, mert ,,a magyarokat biztosan le tudjuk győzni". Szeretjük ha minket lebecsülnek. Az is egy jó ómen, hogy egysegelem szerint semmi esélyünk sincs. Olyankor győzni szoktunk. Egy kicsit bosszant, hogy pont az osztrákokkal kezdünk, az a csapat nagyon együtt van. De ki tudja, lehet, hogy így lesz jó nekünk. Másrészt, ahogy az a korábbi tornákon bebizonyosodott, még sok minden történhet a következő hat hónapban. Nem reménytelen a továbbjutás.
gwrf
2015. december 13. 11:35
Annak ellenére ez a legkedvezőbb sorsolás, hogy tudni kell: Ausztria most egyáltalán nem az az alsó-középkategóriás szar, ami évekig volt. Nagyon sokat fejlődtek, masszívak. Izland nem tudom, mitől lett jó, de tény, hogy egy a mienknél sokkal erősebb csoportból jutottak ki egyenes ágon. Ennek ellenére az a vicc, hogy ebből a csoportból még egy továbbjutás sem lenne elképzelhetetlen. Ráadásul a marseille-i Izland elleni meccsre valószínűleg könnyű lesz jegyet szerezni; nem hinném, hogy semleges szurkolók rohamoznák a pénztárakat, hogy láthassanak egy jó kis magyar-izlandi derbit :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!