Több aluljárót is felújítanak a hármas metró vonalán

2015. október 28. 12:30

Több, a budapesti hármas metró vonalán található aluljáró felújításáról döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés, mindez összesen hétmilliárd forintba kerülhet.

2015. október 28. 12:30

Több aluljárót is fel kívánnak újítani a hármas metró vonalán – döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A rekonstrukció és az akadálymentesítés több mint hétmilliárd forintba kerülhet.

Mint az elfogadott előterjesztésben írták, az aluljárók, jelenlegi állapotuk szerint sem a biztonsági, műszaki követelményeknek, sem a kor szolgáltatási és minőségi elvárásainak nem felelnek meg.

A tervek szerint a következő metróállomások gyalogos aluljáróit újítják fel: Újpest-Központ, Árpád híd, Dózsa György út, Lehel tér-Ipoly utca, Lehel tér-Victor Hugo utca, Nyugati tér, Corvin negyed, Nagyvárad tér, Népliget, Ecseri út, Pöttyös utca, Határ út.

Ezenkívül a 2017. évi vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan a Forgách utcai metrómegálló közvetlen környezetének akadálymentesítése is szükséges, ezért a Váci út Forgách utca és Fáy utca közötti szakaszán a felszín rendezése is a feladat részét képezi.

A Deák Ferenc téri és a Kálvin téri aluljárók tervezése már más tervezési munka keretében folyamatban van - írták.

A hármas metró felújítása miatt 2016 második felétől az érintett állomások amúgy is le lesznek zárva, a csatlakozó aluljárók felújítása szervezési szempontból problémák nélkül megoldható.

A javaslatot 22 igen szavazattal, két tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. október 28. 13:22
Hát ez jó hír, de nem látok utalást arra, hogy alakítanak-e ki végre mozgólépcsőt ezekben?! Mert ezeknek az aluljáróknak a koncepciója még ma is a jó negyven évvel ezelőtti szemléletet tükrözi. Ami a mozgó lépcső nélküli, Lehel téri Metro állomást illeti, az pedig maga a horror. Onnan a felszínre küszködni magát egy gyenge, idős embernek csomagokkal, megoldhatatlan feladat. Az egész Metro-rendszerünk utasmozgatási koncepciója - kivéve a 4-est - gyalázatos és a kor szégyene.
kjkj945
2015. október 28. 12:56
Helyes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!