Horvát belügyminiszter: Lehet terrorista a migránsok közt, de fegyver nincs náluk

2015. október 05. 14:47

A migránsok számára kialakított folyosó Magyarország felé továbbra is rendben működik, a magyar határzárral kapcsolatos hírek ellenére – közölte a horvát belügyminiszter. Arról is beszélt, hogy az országuk területére lépő migránsokat ellenőrzik, így – bár lehet köztük terrorista – veszélyes eszközt nem juttathatnak be. A horvát államfő kedden Budapestre érkezik.

2015. október 05. 14:47

A migránsok számára kialakított folyosó Magyarország felé továbbra is rendben működik, azon híresztelések ellenére, hogy Magyarország lezárhatja Horvátországgal közös határát – jelentette ki Ranko Ostojić hétfőn opatovaci sajtótájékoztatóján.

Ranko Ostojić horvát belügyminiszter a hét végén többször is elmondta: amennyiben Magyarország a jövőben nem engedi be a migránsokat területére, Szlovénia felé irányítják őket. Erről „operatív szinten” már megállapodás született a szlovénekkel – mondta. A horvát média a hét végén arról számolt be, hogy Magyarország vasárnap lezárja Horvátországgal közös határát, és erre az esetre több forgatókönyvet is felvázoltak.

Újságírói kérdésre, hogy azok az illegális bevándorlók, akik átlépik a szerb-horvát határt, átesnek-e valamilyen biztonsági ellenőrzésen, Ostojić azt válaszolta: a határátlépéskor és az ideiglenes befogadóállomáson is vizsgálják a migránsokat. „Lehet köztük potenciális terrorista, az viszont, hogy »valamit« hozna magával, és ezt bevinné a tábor területére, teljesen kizárt” – hangsúlyozta.

Jön a horvát államfő

Keddtől egyébként háromnapos hivatalos látogatást tesz Magyarországon Kolinda Grabar-Kitarović, a Horvát Köztársaság elnöke. A Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn közölte az MTI-vel, hogy Áder szerda délelőtt fogadja horvát kollégáját a Sándor-palotában. A két államfő megbeszélése után közös sajtótájékoztatót tart, valamint a horvát elnök megkoszorúzza a Hősök Emlékkövét a fővárosi Hősök terén.

A KEH azt is közölte, hogy Kolinda Grabar-Kitarović ugyancsak szerdán találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és ellátogat a Budapesti Corvinus Egyetemre. Az egyetem meghívója szerint a horvát államfő Horvátország hozzájárulása a közép-európai együttműködéshez címmel tart előadást.

A horvát Nova TV a múlt héten jelentette be: Grabar-Kitarović Budapestre készül, hogy javítson a két ország viszonyán. Az utazást a televízió tudósítójának erősítette meg az államfő múlt szerdán a New York-i ENSZ-székházban.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2015. október 05. 21:22
He-he nem hülyék azok! Eszük ágában sincsen még azt is magukkal cipelni, mert fegyver törvény ide, vagy oda, csak az nem tud hozzá jutni aki nem akar!
illesl
2015. október 05. 20:04
Vajon tréningen butították le ennyire hülyére, vagy születése óta ilyen? A múltkor láttam a tv-ben a szlovén belügyminiszternőt,, ha jól emlékszem Vesna Györkös-valami szláv név; ránéztem, és azt mondtam, Úr Isten, ennyire lepusztult a világ. Az a nő méltó párja lehet ennek az ostoba hülyének.
kjkj945
2015. október 05. 17:41
Az alvó ügynökök terroristák időben megkapják a robbantó szereket.
Anonymtalan
2015. október 05. 16:51
"Horvát belügyminiszter: Lehet terrorista a migránsok közt, de fegyver nincs náluk" Azt majd szereznek itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!