Gyalog mennek Hegyeshalomról Ausztriába a migránsok

2015. szeptember 10. 18:31

Mivel Ausztria leállította Magyarországon is közlekedő vonatjait, így a Nyugat-Európába igyekvő migránsoknak maradtak a belföldi járatok hegyeshalomig, majd pedig a séta Nickelsdorfba, ahol buszokkal várják őket és viszik tovább Bécsbe.

2015. szeptember 10. 18:31

Több vonattal utaztak migránsok Bécs, illetve délután Hegyeshalom felé csütörtökön a Keleti pályaudvarról. Este hat előtt mintegy százan álltak sorba a peronoknál, előtte, az öt óra után indult vonattal két-háromszázan indultak nyugat felé. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrök sorba állították az embereket egy kordon mellett, úgy engedték felszállni őket a nyugat felé tartó vonatokra. A hangosbeszélő délután tudatta, hogy a vonatok csak Hegyeshalomig közlekednek, a nemzetközi jegyeket visszaválthatják az utasok.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínen arról számolt be, hogy tolmácsok közölték a várakozókkal: mindenki fel fog tudni szállni a vonatokra. Mint mondta, a migránsok tudták, hogy csak Hegyeshalomig utazhatnak.

Az osztrák vasúttársaság kora délután jelezte: túlterheltség miatt átmenetileg nem indít vonatokat Bécs és Budapest között.

Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályvezetője a rendőrség és a bevándorlási hivatal csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján még azt közölte, hogy mintegy kétezer illegális bevándorló várakozik a Keleti pályaudvarnál.

Hegyeshalomról aztán gyalogolnak

Rendőri kísérettel gyalogoltak a hegyeshalmi vasútállomásra érkező migránsok az 1-es úton lévő régi kishatárátkelőhöz csütörtök délután. Az utolsó Bécsbe tartó nemzetközi járatot 15 órakor indították el a hegyeshalmi vasútállomásról, azóta az osztrák vasúttársaság (ÖBB) nem fogad és nem is indít a Bécs-Hegyeshalom-Budapest vonalon járatokat.

A vasútállomásra nem sokkal öt óra előtt gördült be egy a Keleti pályaudvarról érkező külön vonat, amelyen becslések szerint több mint ezer migráns utazott. Csak csütörtökön eddig mintegy háromezer migráns lépte át a magyar-osztrák határt Hegyeshalomnál az MTI információi szerint.

Rendőri kíséret mellett a határt mintegy húsz perc alatt érik el a migránsok, akik ezután Miklóshalmára (Nickelsdorf) gyalogolnak, ahonnan buszok viszik őket tovább Bécsbe. 

Az elmúlt napokban is indult már útnak gyalog több száz migráns a hegyeshalmi vasútállomásról a határ felé, miután csak a településig közlekedő vonattal utaztak és nem fértek fel vagy nem akarták megvárni a Hegyeshalomból Bécs felé közlekedő járatokat.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2015. szeptember 10. 20:41
Az osztrákok által szervezett erőltetett menet Nickelsdorfba.
Berecskereki
2015. szeptember 10. 20:25
Szörnyűek ezek az osztrák sógorok, vagy csak skótok? Ezeket a megfárad agysebészeket, mérnököket, kutatókat lépessek gyalogoltatni? Semmi érzés sincs bennük?
néhai Ch.Pilot
2015. szeptember 10. 20:03
Az osztrákok nem indítanak és fogadnak vonatokat, de mi vagyunk pellengérre állítva a betolakodókkal való bánásmód miatt. "Szép" ez a világ. Bár általában én forszírozom a déli határon a tűzparancsot, most mégis arra gondolok, hagyjuk, hogy a sógorok tegyék meg ezt először! Úgy látszik, hamarabb elszakad náluk a cérna! Csak néhány TV-nk stábja álljon készenlétben, hogy élőben közvetíthesse, amint az osztrák határőrök lövik az agresszor arabusokat! Bár amilyen a világ sajtója, valahogy megtrükköznék, hogy mi lőttünk az osztrák határon túlról is.
Anonymtalan
2015. szeptember 10. 19:56
Helyes, helyes! Lássák csak az osztrákok, mi mit kapunk már több, mint féléve a szerb határ felöl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!