PM: Polt Péter szabotálja a nyomozást Kovács Béla ügyében

2015. július 14. 16:36

Amit Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Parlament jogi bizottságának zárt ülésén elmondott a jobbikos Kovács Béla mentelmi ügyében, az a nyomozás szabotálása – írja a Párbeszéd Magyarországért közleménye. „Az Orbánt hűen szolgáló főügyész azért bénázott az Európai Parlamentben, mert Putyin gazdának nem érdeke, hogy KGBéla megbukjon” – tették hozzá.

2015. július 14. 16:36

A Párbeszéd Magyarországért meggyőződése, hogy amit Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Parlament jogi bizottságának zárt ülésén elmondott a jobbikos Kovács Béla mentelmi ügyében, az valójában a nyomozás szabotálása – írta a párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A legfőbb ügyészt kedd délelőtt hallgatták meg, majd ezt követően magyar újságíróknak elmondta, hogy csak a mentelmi jog felfüggesztését követően lehet gyanúsítottként meghallgatni Kovács Bélát, vagy bármilyen kényszerintézkedést alkalmazni. A vádhatóságnak még sok olyan adatra lenne szüksége, amelyek nélkül nem eldönthető, hogy lehet-e megalapozottan vádat emelni és ítéletet hozni az ügyben, ezeket az információkat viszont csak a mentelmi jog felfüggesztése után tudná megszerezni az ügyészség - közölte.

A PM erre reagálva azt írta: „az Orbánt hűen szolgáló főügyész azért bénázott az Európai Parlamentben, mert Putyin gazdának nem érdeke, hogy KGBéla megbukjon”. A párt a közleményt folytatva kijelenti: Kovács Béla képviselői mentelmi jogának felfüggesztése valóban indokolt, a nyomozás folytatását azonban nem egy kémkedéssel vádolt személy kétes őszinteségű vallomásától kellene függővé tenni.

Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését tavaly kérte a magyar ügyészség az EP-től arra hivatkozva, hogy a politikussal szemben olyan súlyos bűncselekmény miatt folytat eljárást, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A Magyar Nemzet tavaly májusban, alig több mint egy héttel az EP-választások előtt pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva írt arról, hogy Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. július 15. 13:20
Ebben az ügyben nem az Európa Parlamentnek kellene kutakodni?
Mindjárt
2015. július 15. 09:53
Most azok a patkányok gyűlölik az oroszokat akik a SZU kiszolgálói és haszonélvezői voltak, akik a SZU idején magyarokat gyilkoltak.
Mindjárt
2015. július 15. 09:48
Az amerikai-cionista pénzelt patkány párt PM azt teszi amire felbérelték az amerikai-cionista pénzelői.
Marv
2015. július 15. 07:44
Akcióban a fideszkomcsi gépezet,mentik az ősöket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!