Fidesz: Gyurcsány eltünteti a nyomokat Brüsszelben?

2015. május 15. 16:22

Először Kínába, majd Brüsszelbe látogat Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Utóbbi helyszín kapcsán a Fidesz képviselőcsoportja azt gyanítja, a volt miniszterelnök el akarja tüntetni a cége uniós megbízása körüli nyomokat, mielőtt azokra vizsgálat folytán fény derülne.

2015. május 15. 16:22

Kínába, Wuhan városába utazik Gyurcsány Ferenc, ahol egy gazdasági együttműködési konferencián tart beszédet, illetve találkozik Csang Kao-li kínai miniszterelnök-helyettessel, több miniszterrel és tartományi vezetővel.

Ezt követően Brüsszelbe utazik a Demokratikus Kolaíció elnöke, abból a célból, hogy találkozzon Jyrki Katainennel, az Európai Bizottság alelnökével, továbbá uniós biztosokkal. Később beszédet mond európai parlamenti frakciójuk, a Szocialisták és Demokraták ülésén

A Fidesz-frakció közleménnyel reagált a volt miniszterelnök útjának hírére. Ebben azt írják, „erős a gyanú, hogy Gyurcsány Ferenc azért utazik Brüsszelbe, hogy eltüntesse a családi cégének Brüsszeltől kilobbizott, másfél milliárdos szerződésével kapcsolatos nyomokat, miután a kormánypárt európai parlamenti képviselői vizsgálatot kértek az ügyben”.

A Fidesz frakciója úgy látja, az Altusnak adott megbízás felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, mondván, Gyurcsány rendszeresen vesz ki pénzt a vállalkozásból, pártját pedig saját pénzével is támogatja. „Az Európai Bizottságnak nem kitömnie, hanem vizsgálnia kellene az Altust” – írja a képviselőcsoport. Május elején adatigényléssel fordultak az Európai Bizottsághoz.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gedeon
2015. május 16. 13:39
Látott valaki Brüsszelben Gyurcsány kezében vizes vödröt és felmosórongyot? Mert ha látott, tényleg azért ment, hogy eltüntesse a nyomokat...
cutcopy
2015. május 16. 08:55
Fletó valóban remek nyomeltüntető, elég csak a szakdolgozatára gondolni..
írmag
2015. május 15. 19:43
Már megint nem a diplomadolgozat előkeresésével foglalkozik a táncos böszme. Lehetséges, hogy Kínában (vagy esetleg Indonéziában?) új gyógyszert fedeztek fel neki, vagy az eltűnésről egyeztet Welsz Tamással? Vagy az előrehozott választás helyét keresi?
káli
2015. május 15. 18:18
Hát persze megálmodták!DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!