Az Európai Bizottságnál panaszkodik a Fidesz az Altus megbízása miatt

2015. április 22. 13:02

Írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a Fidesz EP-képviselőcsoportja, amiért a testület a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Zrt-nek adott megbízást az EU-s fejlesztési programok tervezésével és végrehajtásával kapcsolatban.

2015. április 22. 13:02

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz az Altus Zrt.-nek az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési programjaira vonatkozó megbízása kapcsán – közölte szerdán a képviselőcsoport.

A magyar néppárti EP-képviselők elfogadhatatlannak tartják, hogy az Európai Bizottság olyan céget bízzon meg ezzel a feladattal, amelyik köztudottan egy párt vezetőjéhez - jelen esetben Gyurcsány Ferenchez – köthető. Szerintük az Európai Bizottság ezzel megsérti a pártpolitikai függetlenség elvét. 

A Fidesz-KDNP képviselői minden lehetőséget meg fognak ragadni, hogy a megbízás részleteire fény derüljön, illetve megvédje a magyar érdekeket a fejlesztési programok tervezése és végrehajtása kapcsán – olvasható a közleményben.

A képviselőcsoport egyfelől azt kérdezte az Európai Bizottságtól, hogy ki, miért és mikor döntött arról, hogy az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény által korábban önállóan készített tanulmányok készítését „kiszervezzék”, valamint hogy pontosan mekkora összegért, kik és milyen eljárásban bízták meg a munkával a Altus vezette konzorciumot.

Arra is választ várnak a magyar néppárti EP-képviselők, hogy a brüsszeli testület milyen megfontolások alapján tartotta alkalmasnak a feladatra a konzorcium egyes cégeit, közöttük a mindössze négy főt foglalkoztató Altus Zrt.-t, mint konzorciumvezetőt. Végezetül pedig azt kérdezték az Európai Bizottságtól, hogy a döntéshozók ismerték-e az Altus Zrt. pártpolitikai kötődését, valamint - ahogy a közlemény fogalmaz – „korábbi kétes ügyleteit”.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2015. április 22. 18:20
Nem "panaszkodni" kell Határozottan jelezni, hogy elfogadhatatlan és abszurd a döntés, a magyar kormány egyszerűen nem fogadja el, hogy az Unió egy adathamisítás miatt IS megbukott volt miniszterelnöknek, egyben egy jelenlegi ellenzéki mikropárt vezetőjének a cégével ellenőriztesse a demokratikusan megválasztott magyar kormány tevékenységét. Ilyen súlyos baromságot, ilyen brutális összeférhetetlenséget a Föld nem hordott a hátán!!! Egyszerűen jelezni kell, hogy a magyar kormány nem fogadja el az Altus ellenőrzést, nem fogja se adatot szolgáltatni neki, nem fogja beengedni a kormányzati létesítményekbe, nem fog együttműködni vele és nem fogja elfogadni az Altus által végzett ellenőrzés eredményét. És kész.
lajkakutyus
2015. április 22. 16:09
M. Schulz meg a többi vörösbolsi féreg, valamint pár alkoholista barom próbál betartani a kormánynak. Megkeresték, ki az a legutáltabb élőlény, akivel a magyar jobboldalt irritálni lehet. Megtalálták, de ezzel megint összekovácsolják a jónépet.
írmag
2015. április 22. 15:01
Az alattomos féleszűről még a teljesen alaptalan hazugságot is feltételezem. Esetleg ismét "nem bontotta ki az igazság minden részletét". Ha én EU volnék, egy ilyen megbízást például az érintett kormányok tudomására hoznék írásban. Egyébként is feledékeny a csapat. Lehet, hogy csak az uborka görbületét, meg a tojóketrecek méretét, mint a legfontosabb ügyeket kell csak írásban a tagországok tudomására hozni? Nálam indul újra a SÁNTAKUTYA futóverseny.
polnemkor
2015. április 22. 14:14
"Megdolgozik a DK a brüsszeli milliárdokért." A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője fogalmazott így az Origo videójában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!