BMW-gyár épülhet Magyarországon

2015. február 03. 14:47

A VS.hu értesülései szerint több német nagyvállalat leendő magyarországi beruházásairól megállapodott Angela Merkel és Orbán Viktor. Gyárat építhet nálunk a BMW, a paksi atomerőműbe beszállhat a Siemens, az Airbus Helicopters pedig a helikoptertender nyertese lehet.

2015. február 03. 14:47

Annak ellenére, hogy a két kormányfő találkozója nem telt felhőtlen hangulatban, gazdasági szempontból termékeny volt: több konkrét iparpolitikai megállapodást is kötött Angela Merkel és Orbán Viktor a kancellár budapesti látogatása idején – adta hírül értesüléseit a VS.hu. 

A hírportál tudni véli, hogy ezek között szerepel a magyar állam 50 százalékos tulajdonszerzése a német RWE tulajdonában álló Mátrai Erőműben, illetve a Siemens bevonása a Paksi Atomerőmű bővítésébe és az intézmény menedzsmentjébe. Ez az orosz függéssel kapcsolatos félelmek eloszlatását is célozná – utalt a VS Lázár János korábbi nyilatkozatára.

A portál szerint ugyancsak téma lehetett a hétfői találkozón, hogy autógyár építését fontolgatja Magyarországon a BMW. A bővülés alatt álló kecskeméti Mercedes-gyár, a szentgotthárdi Opel-üzem, és az Audi Győri komplexuma mellett így újabb német járműipari óriás vetné meg a lábát hazánkban.

Szintén a kormányfői megbeszéléssel összefüggésben említi a VS.hu, hogy az Airbus Helicopters (korábbi nevén: Eurocopter) nyerheti a Honvédelmi Minisztérium 172 milliárdos helikopter-beszerzését. Erről hivatalos döntés még nem született.

Összesen 333 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2015. február 03. 21:49
Eljött Merkel mama magyarországi helytartójához aki már így is odaajándékozta az országot szőröstül bőröstül a németeknek. Kell olcsó jó munkás ember? Van elég csak három hónap munkanélkülit fizetünk nekik . Így nem kényelmesednek el. Csak szakikra van szükségetek? mert ti egyetemistákat képeztek. Képzünk szakmunkásokat. Ne pofázzanak csak dolgozzanak? Új munkatörvénykönyvet írunk. Szakszervezeti vezetőkkel meg nem kell törődni mert úgyis korruptak. Pár százmilliárddal megtámogatjuk "szegény német " cégeket ha ez megfelel. Fáj Eon-nak a rezsicsökkentés? Megvesszük dupla áron a tározókat úgy ,hogy a könyveket nem vizsgálhatjuk át előtte. Ez a zseniális Orbánba,hogy miközben elvtelenül kiszolgálja egy másik ország érdekeit elhiteti a magyarokkal,hogy ő a nagy függetlenségi harcos a nemzet megmentője.
zolka50.50
2015. február 03. 21:24
Ha a Siemens beszáll a paksi üzletbe (bocs: mutyiba), az csak is azt jelentheti, hogy Angela Merkel is lefeküdt Putyinnak, egyenesen az ágyasa. Azért ez szörnyű!
trespass
2015. február 03. 20:45
A németek államosították a BMW-t?
formaegy
2015. február 03. 19:02
Ez a találkozó újra aláhúzott egy nagy igazságot! A magyar ballib egy olyan gyalázatos csőcselék, akik egyedül csak és kizárólag a mocskolódásra, gyűlöletkeltésre, vergődésre, rosszmájúságra képesek! Hallgatva, olvasva a ballib médiát, hihetetlen aljas rosszmájúságra képesek! Mindenben a rosszat keresik, szajkózzák! "az ördög ember képében jelenik meg a földön" - ez bizony nagyon igaz! Úgy hívják őket a földön, hogy ballib! Förtelem, amit ez a csőcselék művel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!