Urizálásról és fideszes belharcokról ír a Die Welt

2015. január 09. 15:09

A Die Welt című konzervatív német lap a Fidesz vezetői közti viszonyról közölt elemzést pénteki számában. Boris Kálnoky cikkében ír az urizálásról, és arról, hogy „számos őskonzervatív valóban torkig van” Lázár Jánossal, vagy épp Szijjártó Péterrel.

2015. január 09. 15:09

A Fidesz vezetői közötti viszonyról közölt elemzést a Die Welt című német lap. A Boris Kálnoky által jegyzett cikk szerint „diszharmónia” alakult ki a kormányzó pártban, „az ősfideszeseknek elegük van a fiatal törtetőkből”. A szerző ismertette egyebek közt Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek az „urizálást” elutasító megszólalását, Lázár János erre tett megjegyzését, valamint Kövér László reagálását a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentésére, amellyel kapcsolatban úgy vélte, hogy a házelnök „nem is nyilatkozhatott volna leereszkedőbben és megsemmisítőbben a »trónörökösről«”. 

Boris Kálnoky hozzátette, hogy a nyilvánosságban kibontakozott vita a Fidesz önazonossága, identitása körül zajló „láthatatlan küzdelem” jele. Kiemelte, hogy „számos őskonzervatív valóban torkig van” Lázár Jánossal, Szijjártó Péter külügyminiszterrel, Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral, „bizonyos mértékig” Rogán Antal frakcióvezetővel és „mindenekelőtt” Habony Árpáddal, akik szerintük „gyakran arrogánsan fellépő törtetők”, és esetenként már „külső megjelenésükkel is irritálják a derék öreg veteránok gárdáját”.

Úgy vélte, a Fidesznek, amely egykor azért lépett fel, hogy megvédje a polgárokat az „újgazdag politikusok” túlkapásaitól, kilengéseitől, „aggódnia kell az identitása miatt”, mert az olyan politikusok, mint Lázár és barátai hozzájárulnak ennek az arculatnak a sérüléséhez. Hozzátette, hogy a népszerűségi mutatók romlása miatt „belső ellenállás” keletkezik a pártban, s ez a konfliktus „az urizáló fiatal trónörökösök és a tapasztalt úriemberek küzdelme”.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. január 13. 15:29
"Ulfkotte: a német médiát a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke irányítja az USA szája íze szerinti transzatlanti kapcsolatok és Izrael érdekében. (...) Itt jegyzendő meg, hogy néhány éve már kiszivárgott annak a szerződésnek a szövege – és a Wikipediára is felkerült -, amelyet minden olyan újságíróval aláíratnak, aki az Axel Springer óriáskiadó valamelyik lapjához szegődik el, mint a vezető német bulvárlaphoz, a Bild-hez, vagy a hazai balliberálisaink által szintén oly kéjjel »német jobboldali konzervatív«-nak nevezett Die Welt-hez. E szerződés öt pontja közül az egyik a transzatlanti kapcsolatok támogatása, a másik Izrael állam lényegi jogainak és a zsidó-német megbékélés előmozdítása." http://media.mandiner.hu/cikk/20141013_lovas_istvan_a_legnagyobb_nemet_bestsellerrol_totalis_a_hallgatas
thymian
2015. január 10. 11:00
Mondjuk a "tapasztalt úriemberek" túlzás. Mármint az úriemberek.:) Fogadni mernék, hogy a fidesznyikek megint azzal jönnek, hogy már megint támadják szegény kormányt azok a csúnya........(tetszés szerint behelyettesíthető). Pedig teljesen igaza van Kálnokynak!
catalina9
2015. január 10. 08:07
Die Welt á lá Ulfkotte..
péterx
2015. január 10. 05:21
1. Egy külföldi újságíró , aki nem él itt , nyilván , másodkézből kapott információkat tákol össze egy írássá . Ez meg is látszik a cikk nívóján . 2.Naív az , aki egy nagy párton belüli problémákon meglepődik . 3. Addig nincs komoly baj , amíg ezeket a többé-kevésbé természetes-emberi gondokat feldolgozzák , integrálják . Mutasson nekem valaki olyan emberi közösséget , ahol ilyen feszültségek nincsenek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!