Már nem menő tüntetni?

2015. január 07. 08:39

Lehetséges, hogy a vonakodó kelet-európai szövetségeseket (köztük Orbánt) megregulázó washingtoni politika most úgy látja, hogy a tüntetések nem töltik be a nekik szánt szerepet.

2015. január 07. 08:39
Döry L.

Lehetséges, hogy a vonakodó kelet-európai szövetségeseket (köztük Orbánt) megregulázó washingtoni politika most úgy látja, hogy a tüntetések nem töltik be a nekik szánt szerepet (a nyomás fokozása a kormányon). Ugyanígy az is lehetséges, hogy a tüntetések valójában már elérték a céljukat: a kormány igazodást hajtott végre. Az ilyenfajta korrekciót amúgy sem szokás a nép orrára kötni.

De figyelemreméltó, hogy miközben a médiában eljelentéktelenednek a tüntetések, ezzel párhuzamosan Pokorni Zoltán az urizálás, vagy Németh Zsolt a külpolitika most pedig más fideszesek az útdíjtarifa kapcsán eddig igen szokatlan kibeszélései nagy nyilvánosságot kapnak. Lehetségessé vált egy parlamenten belüli fordulat, a kormánypárti többség megroppantása?  A Pokorni és Németh ügyek nyilvánossága legalábbis alkalmas az erre való hajlandóság tesztelésére.” 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2015. január 07. 16:34
Olvasva a hozzászólások jelentős részét ismét csak nem értem: Miért van az, hogy a tüntetők -és az ezeket a tüntetéseket támogatók- csak abban tudnak gondolkodni amit a fidesz támogatói hevesen elleneznek? Vagyis ebben az esetben az "Orbán takarodj"-ban? Merthogy számomra a demokrácia pont arról szól(na), hogy azon túl, hogy 4 évente szabadon választhatunk a köztes időszakban is adhatunk -és adjunk is- jelzéseket abban az esetben, ha nem tetsző intézkedések történnek, vagy akkor, ha azt tapasztaljuk hogy rossz irányba mennek a dolgok? Gondoljon mindenki amit akar, de szerintem akkor is úgy van az, hogy ha a 25 év alatt nem mentünk volna bele ebbe a bal-jobb őrületbe, ha az egészségügy rendbetételéért, roma kérdés érdemben kezeléséért, valós munkahelyek számának növeléséért és a nyilván létező, a gazdaság érdembeni növekedését gátló korrupció csökkentéséért tüntetgettünk volna? Függetlenül attól, hogy az általunk megszavazott -vagy épp a nem megszavazott kormány van hatalmon. Nos, azért tehetik meg velünk a mindenkori politikai elit -beleértve a véleményformáló értelmiség ide-és oda csatolt részeit is- amit megtesznek, mert belemegyünk az általuk írt és rendezett egyáltalán nem vígjátékba.
Mich
2015. január 07. 14:44
"Ballibes disznó puccsról álmodik"...
catalina9
2015. január 07. 14:39
A cikk Döry elvtárs gyászmunkája.
Rockpapa
2015. január 07. 12:08
Kurvára elegem van.50 évig a ruszkik ,és most az USA telepedik ránk.És sajnos mindig van egy mocskos hazaáruló réteg aki kiszolgálja,és segíti öket.Régen a nagyapák,apák,és most a fiaik,meg az ukokáik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!