Korrupcióellenes szövetséget hoz létre Horváth András

2014. november 19. 17:42

Korrupcióellenes Szövetség lesz a neve annak a szervezetnek, amelyben whistleblowerek és korrupció-szakértők igyekeznek védelmet nyújtani azoknak, akik a nyilvánosság elé akarnak állni korrupciót leleplező információkkal. Többek között a trafikmutyis Hadházy, az olajügyes Karancsi, a korrupciókutató Jávor lesz tagja a szervezetnek.

2014. november 19. 17:42

Az atv.hu információi szerint pénteken jelenthetik be a Korrupcióellenes Szövetség megalakulását. A szervezetről Horváth András volt NAV-ellenőr beszélt még a hétfői tüntetésen. A szövetség célja az lesz, hogy védelmezze a Horváthhoz hasonló whistleblowereket, vagyis olyan személyeket, akik a nyilvánosság elé állnak például korrupciós ügyek leleplezésével.

Ennek megfelelően a hírek szerint a csapatot fogja erősíteni Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikmutyi leleplezője, Vancsura István szintén ex-NAV-os, illetve Karancsi Tibor, aki az olajügyek kapcsán vált ismertté a kilencvenes években. A szervezet munkájában részt vesz Jávor István korrupciókutató és Vágó Gábor, aki  még LMP-sképviselőként igyekezett elérni a Horváth által feltárt áfacsalások kivizsgálását, azóta pedig „utcai harcosként” küzd a korrupció ellen.

(Fotó: Origo)

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. november 21. 00:05
mindig az kiabál a legjobban akinek a háza ég.. igaz "andrás finanszírozók?" :)
tevevanegypupu
2014. november 20. 12:46
Helyes, hozzák létre. De miből fognak megélni??Gondolom majd dől hozzájuk a pénz..a norvég segélyszervezet, Amerika, Richards Field..esetleg Gyurcsányék..csupa független és civil szervezet.
Tintamin
2014. november 20. 11:13
Hogy parázik a sok fideszes ezektől, az ész megáll. Biztos nem véletlenül: lopnak mind.
VakzKommondor
2014. november 20. 10:46
Mitől féltek nertársak? nincs mitől, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!