DK: Vizsgálja az Európai Ügyészség a korrupciós ügyeket!

2014. május 22. 08:54

A DK szerint létre kell hozni egy Európai Korrupcióellenes Ügyészséget a politikusok korrupciós ügyeinek kivizsgálására, így a jövőben elkerülhetők lennének az olyan – szerintük – „koncepciós perek”, mint a nemrég jogerősen felmentett Molnár Gyula és Lakos Imre ügye.

2014. május 22. 08:54

A DK közleménye szerint a párt üdvözli, hogy a Kúria jogerősen fölmentette Molnár Gyulát és Lakos Imrét, Újbuda korábbi polgármesterét és alpolgármesterét „az ellenük emelt képtelen vádak alól”. Hozzáteszik: a „nyilvánvalóan koncepciós” eljárásban az ügyészség „a Fidesz szolgálatába szegődött”.

A párt szerint mindez alátámasztja a DK EP-választási programjában olvasható javaslatot, mely szerint a politikusok korrupciós ügyeinek vizsgálatát a nemzeti bűnüldözés hatásköréből kivonva a létrehozandó Európai Korrupcióellenes Ügyészségre kell bízni.


Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője az ügyben írásbeli kérdéssel fordul Polt Péter legfőbb ügyészhez, azt firtatva, kíván-e vizsgálatot indítani az ügyben eljáró ügyészek tevékenysége kapcsán, továbbá, hogy „helyénvalónak tartja-e, hogy az ügyészséget politikai pártok érdekében használják fel, aláásva ezzel az igazságszolgáltatás hitelét” – áll a DK közleményében.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. május 22. 15:50
"DK: Vizsgálja az Európai Ügyészség a korrupciós ügyeket!" Nem, nem! Nem a korrupciós ügyeket akarnák vizsgáltatni, mert nekik akkor annyi.. Ezek a csávókák a "koncepciósnak" titulált bűnügyeiket szeretnék vizsgáltatni, természetesen a Cohn-Benditekkel meg a Tavaressel. Amúgy "pártatlanul". Bruhahahahaha...
Vlagyimir
2014. május 22. 10:53
Célszerűbb onnan közelíteni, hogy az Orbán-család az első miniszterelnökség idején ment át először igen látványos vagyongyarapodáson.
Vlagyimir
2014. május 22. 10:41
nos minap fidesz-közeli cégekről esett szó, és ahol a Kedves Vezető szigorúan magánemberként, viccelődve mondta az egyik tagnak, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet, mire a nevezett tagnak megbotlott a nyelve, és ahelyett, amit eredetileg mondani akart, tehát, hogy “Anikó, kérlek, ideadnád a sót?”, véletlenül azt mondta: “Nem gond Főnök, a fiúk már dolgoznak a törvényen! Van még kérdés?
Forsz
2014. május 22. 10:28
Hoffmann Tamás, az újbudai Fidesz elnöke közleményben reagált a Kúria ítéletére. Mint írta, „Molnár Gyula egyértelműen Leisztinger Tamás MSZP-közeli üzletember érdekeit képviselte”, amikor az önkormányzat az államtól megvásárolta, majd PÁLYÁZTATÁS NÉLKÜL továbbadta a nagyvállalkozónak a "Kopaszi-gát eljárás" részét képező, közel négyhektáros területet. Hozzátette: „Leisztinger cége – azaz a későbbi vevő – volt az is, amely kölcsönt adott a kerületnek a telek Magyar Államtól való megszerzésére. A Kúria szerint mindez nem bűncselekmény.” Hoffmann Tamás hangsúlyozta, hogy az ügyön az üzletember milliárdokat keresett, az önkormányzat pedig 3,5 milliárd forintos vagyoni hátránnyal zárt. „A Kúria mai ítéletéből nem az derül ki, hogy Molnár Gyula nem bűnös, hanem az, hogy ügyesen lepapírozták a korrupciót” – hangsúlyozta Hoffmann. Azt írta, a kerület korábbi szocialista vezetése nyakig benne volt a korrupciós ügyekben: Molnár Gyula polgármesterségének idején pályáztatás nélkül játszottak át magáncégnek értékes ingatlanokat. A kerületi elnök kiemelte: a Kúriának az ügyben eljáró döntnöke szerint – aki egyébként 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt – mindez törvényes és jogszerű. Saját álláspontja szerint viszont szégyen és gyalázat. Úgy fogalmazott: a szocialisták vezetése alatt volt minden idők legkorruptabb korszaka; meglopták Budapestet, meglopták a kerületet. „Ingatlanpanamákon, nokiás dobozokon, színlelt szerződéseken, offshore cégeken keresztül pumpálták ki a közpénzeket és a vagyont” – sorolta Hoffmann Tamás, hozzátéve: az elszámoltatást ugyanakkor nem szabad feladni, hiszen több másik ügyben is folyik nyomozás, amelyet a jelenlegi önkormányzat feljelentései alapján folytat az ügyészség. A korábbi XI.kerületi önkormányzat és Leisztinger közti tranzakció szégyenletes és a kontrollt-vesztett pofátlanság tipikus példája. Hogy a Kúria miként gondolja, az engem nem érdekel. Nekem ez, a fenti összefoglaló jelenti az igazságot és a bizonyíthatóság hiánya - amely a felmentés indoklása - nem más, csak egy smafu. Sokat mutyizik az ellenzék az utóbbi időkben, de ha kell eklatáns példa erre a fogalomra, hát tessék, ez az! Ez az igazi MUTYI! A felmentett két politikus pedig örülhet, hogy ilyen jogszolgáltatás van jelenleg még, a mai Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!