Schmuck: Idősek chartáját és több bölcsődét!

2014. április 04. 12:04

Schmuck Andort nem érdekli, kinek hol van bankszámlája, az viszont igen, hogy amíg egyesek meggazdagodtak, 4,5 millióan elszegényedtek. Nyolcvankét szocdem jelölt visszautalta a kampánypénzt, aminek összegét bölcsődék létesítésére szánják. Az EP-kampányban egyetlen programpontjuk lesz: az idősek jogainak európai chartája.

2014. április 04. 12:04

Schmuck Andor a szocdemek pénteki kampányrendezvényén arról beszélt: őket nem érdekli, hogy kinek hol van bankszámlája, az viszont igen, hogy amíg egyesek meggazdagodtak, 4,5 millióan elszegényedtek, ezért is van szakadék az emberek és a politika között. Hozzátette: ellenségüknek tekintik a kilátástalanságot, a munkanélküliséget, a szociális létbizonytalanságot, a korrupciót, az embertelenség, ezek ellen lehet és kell küzdeni.

Kifejtette: kampányuk alatt 140 ezer adag ételt osztottak szét, egészségügyi szűrőbuszaikkal nyolcvan településen háromezer ember szűrését végezték el, alapítványoknak, iskoláknak segítettek. Hozzátette ugyanakkor, hogy erre ő nem büszke, mert az elmúlt huszonöt év politikájának kudarca, hogy a Blaha Lujza téren naponta kétezer ember áll sorba ételért.

Jelezte: 82 jelöltjük visszautalta az államkincstárnak a kampányra fordítható fejenként egymillió forintot, és azt kezdeményezik, hogy ezt az összeget a kormány fordítsa bölcsődék bővítésére.

Schmuck Andor kitért arra is, hogy hetven évvel ezelőtt ezen a napon szavazták meg azt a törvényt, amelynek értelmében minden zsidónak hordania kellett a sárga csillagot, és e törvény alapján „egyenes út vezetett a gázkamrákig”. Ez a nap azonban a remény napja is lehet, mert Kövér László házelnök elfogadta kezdeményezését, és este nyolc órakor lekapcsolják a Parlament díszkivilágítását. Azt is kezdeményezte, hogy a pártok egy órára szüntessék be a kampánytevékenységet, és menjenek el a Duna-parti cipőkhöz emlékezni. 

Az európai uniós választással kapcsolatban azt mondta, egyetlen programpontjuk lesz: el akarják érni, hogy az idősek érdekeit az unióban jogi charta védje. Mint mondta, alapdokumentumban kell kimondani, hogy a nyugdíj, a tisztességes egészségügyi ellátás nem kegy, hanem jog.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2014. április 05. 03:24
smukk szétnézett a piacon és rájött, hogy van itt egy piaci rés, egy elhanyagolt réteg, akikre mostanában direktben nem nyomult senki. Gondolt egyet és kitalálta magának a nyugdíjasok pártját. Most bővít, és a bölcsődésekre is hajt. Annyira hiteles, mint egy kínai fröccsöntött műanyag hintaló.
ormányos csillós
2014. április 04. 17:07
Ezt a smukkot két tapasztalt grannypornósztár néni lepartizhatná, tuti kimerülne a kis kukija és nem büfögne össze vissza hülyeségeket.
GV0917
2014. április 04. 15:46
Andor! Itt a nagy lehetőség! Alapíts társadalmi bölcsődéket! Mivel körülötted pisili a füvet a sok Aggapina Agglája, majd ők gondozzák-"ingyé'" a kisdedeket! Korda Gyuri, meg Klárika altatót énekel, Fássi Ádám meg finom tejbepapit főz- bissau- guineai kókuszreszelékkel!
BőröndÖdön
2014. április 04. 15:34
Bandi,mikor tűnsz már el,ki a bánat kíváncsi rád???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!