Előzetesbe helyezték Simon Gábort

2014. március 12. 11:47

Előzetes letartóztatásba helyezte Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A kényszerintézkedés ellen Simon és védője fellebbezést jelentett be.

2014. március 12. 11:47

Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. 

Simon Gábor ügyvédje, Nagy István a tárgyalást követően újságíróknak azt mondta: a bíróság 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatást, a kényszerintézkedés ellen Simon Gábor és ő maga is fellebbezést jelentett be. Simon Gábor nem válaszolt egyetlen újságírói kérdésre sem, miközben bilincsben kísérték az őrök.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője újságíróknak elmondta: a tárgyaláson az ügyész fenntartotta indítványát, a gyanúsított védője pedig elsősorban szabadlábra helyezést, másodsorban házi őrizet elrendelését kérte. A szóvivő közlése szerint a bíróság megállapította: az alapos gyanú mind a költségvetési csalás, mind a magán- és közokirat-hamisítás esetében fennáll. A kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el a bíróság. A megfellebbezett határozatról a Fővárosi Törvényszék dönt.

Nagy István ügyvéd még a kényszerintézkedésről szóló tárgyalás szünetében közölte: Simon Gábor valamennyi gyanúsítás vonatkozásában tagadta, hogy bűncselekményt követett el, a közokirat-hamisítás kapcsán pedig azt mondta, hogy azt kifejezetten provokációnak tartja.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) főügyésze hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, és kihallgatása után őrizetbe is vették. A főügyész szerint Simon Gábor egy dél-afrikai ország hamis útlevelét szerezte meg, amely saját személyi adatait tartalmazta. Ezután megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. A cselekmény felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

A Magyar Nemzet február 4-én írt arról, hogy egy bécsi számlán Simon Gábornak több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő, aki az MSZP elnökhelyettese volt, február 6-án közölte, hogy a szocialista pártban viselt minden tisztségéről lemond, kilép a pártból, visszalép a képviselő-jelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról. Ezután a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését. 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2014. március 12. 21:25
Csodálom hogy a Bissau-Guineai konzul még nem tiltakozott jegyzékben az állampolgáruk letartóztatása ellen.
antioxi
2014. március 12. 15:56
Istenem, mit nem adnék, ha a futóbolond böszmét is láthatnám már vezetőszáron előállitani "országos választási csalás megvalósitása" minősitett esete vádjával. (A genya SZDSZ-esek időben leléceltek, igy nem lehet már rájuk varrni túl sokat)
Julismama2
2014. március 12. 15:22
Nekem túl sok benne a "zöld".
VakzKommondor
2014. március 12. 14:41
Annyira megható, h a simon ügyön rugóztok, amikor a vezéretek naponta többet vesz ki a közösből: http://index.hu/gazdasag/2014/03/12/700_milliot_kapott_a_kormany_mediacege/ "Az Inter Media Group (IMG) nyerte meg a Miniszterelnökség nettó 700 millió forintos tenderét, amit még tavaly decemberben hirdettek meg a Tenders Electronic Dailyn (TED), írja a Kreatív. Szintén itt tették közzé a tender eredményéről szóló hirdetményt, amely szerint csak a nyertes ajánlattevő indult a médiafeladatokért. A kiírásban a szerződés összértékét nettó 700 millió forintban állapították meg, amitől még 90 százalékkal el is térhetnek, vagyis a 2014-es médiavásárlást összesen nettó 1,33 milliárd forintra becsülték. Az eredményhirdetés szerint az IMG-vel kötött szerződés végleges összértéke nettó 700 millió forint. Az IMG tavaly a a Lounge Designnal közösen nyerte meg a Miniszterelnökség kétrészes média- és kreatívtenderét, amelynek értéke az előbbi esetében nettó 550 millió forint, az utóbbi feladatnál nettó 150 millió forint volt. Idén januárban Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter tájékoztatójából kiderült, hogy a Magyarország jobban teljesít-kampány nettó 624 millió forintba került." Persze nem rossz a simontól, de csak egy gyenge kezdő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!