Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Készpénzfelvétel: félmilliárdos büntetést is kaphatnak a bankok

2014. február 04. 13:38

Akár 500 millió forintos büntetést is kaphatnak azok a bankok, amelyek megszegik az ingyenes készpénzfelvétel szabályait. A Fidesz szerint ugyanis az ingyenes pénzfelvétel alapvető fogyasztói jog.

2014. február 04. 13:38

Félmilliárd forintos bírság is sújthatná azokat a bankokat, amelyek megszegik az ingyenes készpénzfelvétel szabályait. Ezt Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője mondta el, amikor ismertette az erről szóló kormánypárti javaslatot, amely azt is tartalmazza, hogy a bankautomatákból való pénzfelvétel felső mértéke tranzakciónként nem lehet kevesebb 75 ezer forintnál. A módosítások a harmadik rezsicsökkentésről szóló fideszes javaslat részei, amelyekről kedden tárgyal és várhatóan csütörtökön dönt a parlament.

Hoppál Péter budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az említett változtatásokat az ügyfelek érdekében kezdeményezték, a havi kétszeri – összesen 150 ezer forintig terjedő –díjmentes pénzfelvételt ugyanis alapvető fogyasztói jognak tartják, amelyből nem enged a Fidesz.

A törvények a bankokra is vonatkoznak, ezért „ha trükközésen kapják őket”, azaz ha megszegik az ingyenes készpénzfelvétel szabályait, akkor akár 500 millió forintos bírságot is róhatna rájuk a jegybank a törvénymódosítás értelmében, amely az elfogadás után egy hónappal léphet majd hatályba.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2014. február 04. 16:47
Azt meg ugye hagyjuk kedves Hoppál Péter, hogy ki találta ki az áthárított adókat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!