Élmezőnyben vagyunk a Gallup szenvedés-felmérésében

2013. december 08. 09:47

Magyarország Haitivel holtversenyben a negyedik helyen áll abban a felmérésben, melyben azt vizsgálták: mennyire szenved az egyes országok lakossága. Az értékelés szerint többek között azért állunk ilyen rosszul, mert csökkent a GDP, sok roma mélyszegénységben él, az alaptörvény pedig csorbította a szólásszabadságot.

2013. december 08. 09:47

A Gallup 2012-ben végzett felmérésében 143 országban vizsgálta, hogy mennyire szenvednek az emberek. Azokat sorolták a szenvedő kategóriába, akik egy 1-től 10-ig terjedő skálán négyesre, vagy annál rosszabbra értékelték a saját életükkel való elégedettségüket és a következő öt évre vonatkozó életkilátásaikat.

A világ felnőtt lakosságára nézve hétből egy szenvedő az átlag, míg Magyarországon a megkérdezettek csaknem egyharmada „szenved” a fenti definíció szerint. Ezzel az eredménnyel negyedikek vagyunk Bulgária, Örményország és Kambodzsa után, Haitival egy sorban. Az élmezőnyben végzettek közül a GDP-adatok szerint Magyarország a leggazdagabb. Szomszédaink közül egyedül Romániában „szenvednek” még nagyon, de ők is 5 százalékponttal mögöttünk végeztek a felmérésben. 

A Gallup értékelésében azzal magyarázta Magyarországon a kiemelkedő arányú „szenvedést”, hogy tavaly 1,7 százalékkal csökkent a GDP, a roma lakosság jelentős része mélyszegénységben él és diszkriminációnak van kitéve, valamint az új alkotmány által csorbított sajtószabadság is hozzájárul az emberek szenvedéséhez – foglalja össze a kutatást az Index.

Összesen 316 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. december 09. 08:28
Nem kellene annyit nyafogni. Egy haszna viszont lehet e felmérés elterjesztésének: elkerülnek minket az afro-ázsiai bevándorlók.
catalina9
2013. december 09. 08:26
Akitlosz [Hozzászóló kiszűrése] 2013. december 8. 23:54 Leírtam, hogyan kellett volna kihasználni. Amíg a habsburgok a poroszokkal háborúztak, addig győzelemre vinni a szabadságharcot. " Aktilosz le vagyok nyűgözve, ez aztán frappáns megoldás, nem csodálom, hogy nagyon szűkszavú, ezt csak a zsenik engedhetik meg maguknak. Én nem vagyok az, hadd kérdezzek. 1. Melyik porosz osztrák háborúra gondol 1848-ban? Ha lehet pontosan! 2. Mit szóltak volna ehhez a "szabadságharchoz" a többi hatalmak? Egyelőre ennyi, aztán mehetünk tovább.
ballada
2013. december 08. 23:37
"a roma lakosság jelentős része mélyszegénységben él és diszkriminációnak van kitéve" Erről a cigányok tehetnek ,kádár érában se szerettek dolgozni,sok cigánynak most lenne nyugdíja ha beilleszkedtek volna a munkába.Mély szegénység egyik tényezője hogy minden cigány család gyerekgyár(tisztelet a kivétel),,csak annyi utód kell amit feltud nevelni.Diszkriminációt magukkal szemben teszik ,látjuk a börtönökben 98% cigány ,hírekben halljuk bűncselekmény történt valahol ,már mindenki tudja nem a nyáron lebarnult követte el.
Száraz furmint
2013. december 08. 22:06
a szenvedés-indexet azért rendesen felhúzhatja, az a sok tetű ún. ballib, akiknek pl. az is fáj, ha sportolóink jó sok aranyat hoznak haza az olimpiáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!