Tarlóst kritizálta az MSZP

2013. november 29. 13:32

Hét kérdést tett fel a főváros vezetőségének az MSZP, amelyekre Horváth Csaba frakcióvezető szerint már megkapták a választ: Tarlós István főpolgármester nem tudja és nem is akarja az ellenzéki párt által felvetett problémákat megoldani.

2013. november 29. 13:32

Horváth Csaba a főpolgármester elmúlt három évet bemutató sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta, az MSZP korábban több mint 200 oldalon 825 hibás döntést mutatott be, erre a városvezetés húsz oldalban tudott reagálni. Szerinte Tarlós István és a Fidesz nem akarja és nem is tudja kijavítani ezeket a hibákat, ez a feladat az új, baloldali városvezetés feladata lesz.

Horváth Csaba hangsúlyozta: a magyarázkodás kevés, tényszerűen rosszabb a helyzet most, mint három évvel ezelőtt. A frakcióvezető hat kérdést tett fel Tarlós Istvánnak, ezek egyebek mellett Budapest közlekedését, a Budapesti Közlekedési Központ Futár projektjét, a villamos- és trolibuszbeszerzését, valamint a közbiztonságot érintették.

Ezekkel kapcsolatban Horváth Csaba elmondta: botrányossá vált a közlekedésszervezés, állandóak a dugók a fővárosban, a 96 villamos és 93 trolibusz beszerzését nem sikerült lezárni, a Közbeszerzési Döntőbizottság milliós bírságokat szabott ki. Kisebb a tűzoltóság, kikapcsolják a térfigyelő kamerarendszert, leállították a díjhátralékosok támogatási rendszerét, így az már senkinek nem segít. Emellett a szakma javaslatát elutasítva kinevezték a Fideszhez köthető Nemcsák Károlyt és a Jobbik-szimpatizáns Dörner Györgyöt két színház élére, és ezekben az intézményekben drasztikusan csökkent a nézőszám.

Szaniszló Sándor fővárosi közgyűlési képviselő ezekhez hozzáfűzte: több mint hatvan napja nem kapnak választ arra, hogy kik a felelősök a Cséry-telepen bekövetkezett környezetszennyezésért, nem tudni, hogy mekkora az anyagi kár, és kik üzérkedtek a szennyezett iszap lerakásával.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2013. november 29. 17:27
Bőven volt rá ideje a mostani ellenzéknek.
geraz51
2013. november 29. 16:08
Csabikám már a sajátjaid sem vesznek komolyan.
tango47
2013. november 29. 15:48
Ebből is látszik, hogy milyen diktatúra van ebben az országban: a kézi vezérelt fideszes MTI - ennek a lejárt szavatosságú zsúrfiúnak minden idióta megszólalásáról hírt ad. Ami pedig a színházigazgatókat illeti: még mindég vannak olyan igazgatók, akiket a rendszerváltás előtt nevezett ki az akkori hatalom, és akik örök-bérletet váltottak helyükre. Ez egyszerűen röhejes!
kuwiq
2013. november 29. 15:17
Ha valahol, akkor Budapesten illene kicsit visszafogottabbaknak lenni az elvtársaknak. Itt aztán nem csak 8, hanem gyakorlatilag 61 év pusztítás után került végre nem "balliberális" városvezetés. A problémákat éppen hogy ők generálták, Az meg csak fájjon, hogy vannak vállaltan jobboldali színházvezetők is. Lassan a közönség is megszokja, idővel talán elérjük, hogy az emberek ne féljenek majd ezekbe a színházakba járni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!