Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Pénzbírsággal büntetik szeptembertől a hamis segélyhívásokat

2013. augusztus 08. 13:49

Szeptember elsejétől szabálysértésnek számítanak a segélyhívó számokra érkező hamis bejelentések. A rendőrség ötezertől százötvenezer forintig terjedő bírságot szabhat ki – közölte a belügyminiszter Tatabányán.

2013. augusztus 08. 13:49

Pintér Sándor elmondta, az egységes segélyhívó rendszer jelenleg négy megyében működik kísérleti üzemmódban, és a 2012 decembere óta vezetett statisztikák szerint a hívások több mint 60 százaléka obszcén, rosszindulatú kapcsolatfelvétel, nem segélyhívás. A belügyminiszter hozzátette: nyolcszáz munkatársat vettek fel a központok kezelésére, képzésük jelenleg is folyik. Felkészítésükhöz felhasználják a Komárom-Esztergom, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Vas megyében szerzett tapasztalatokat, illetve a gyakorlati alkalmazás során felmerült igényeket beépítik a rendszer végleges változatába.

Pintér Sándor elmondta: a rendszer várhatóan jövő évben már „szolgálatba áll”, és egyetlen hívás elég lesz ahhoz, hogy a rendőrök, a katasztrófavédelem és a mentők megfelelő egységei induljak el egy-egy eseményhez. A belügyminiszter újságírói kérdésre közölte: obszcén felhívásokra nem reagálnak, de egy bombabejelentés kapcsán a rendőrség elvégzi a feladatát. „Egy bombával való hamis fenyegetés könnyen bűncselekmény lehet, és az elkövető számíthat rá, hogy bekopognak hozzá a rendőrök” – fogalmazott.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. augusztus 08. 14:59
Igazából ennek az az oka, hogy többek közt azok is akik Ózdon ingyenvizet vételeznek, vagy Olaszliszkán Apát rugdalnak agyon a gyermekei szeme láttára, vagy Veszprém mellett szúrnak szíven, vesén világszínvonalú élsportolókat TAXI-nak használják a betegszállító járműveket.
Az új MSzP: KMP!
2013. augusztus 08. 14:16
no ennek már ideje volt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!