Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Orbánt leváltó szövetség?

2013. augusztus 30. 16:44

Az idő kevés, az ellenzéki összefogás pedig jócskán veszített a rendelkezésre álló időből a keret-megállapodás elhúzódásával.

2013. augusztus 30. 16:44
Napolit
„A nagy kérdés, hogy a »közös arculati elemek« mit jelentenek majd? A legésszerűbb egy nagy vonalakban körülhatárolt közös program lenne, ami az együttműködési feltételeken kívül jóval komolyabb politikai alkut jelentene. Ennek részletkérdéseit az egyes pártok kedvükre fejthetnék ki külön programjukban, ám egymásnak nem ellentmondó módon.
 
Az idő kevés, az ellenzéki összefogás pedig jócskán veszített a rendelkezésre álló időből a keret-megállapodás elhúzódásával, ez pedig jó eséllyel folytatódhat, hiszen az MSZP felvetette a DK, liberálisok illetve a szociáldemokraták csatlakozását, ami tovább bonyolíthatja az összefogást és a kormánypártok malmára hajthatja a vizet.

Az együttműködés tehát hosszú idő után, de létrejött, ám annak körülményei és a folytatás lehetősége miatt még nem tehetünk pontot az ügy végére. A fragmentáció már most fenyegeti a baloldalt, ami a programalkotásnál még jobban a felszínre kerülhet, ellentétben a kormánypártokkal, ami a Fidesz fordulata után egyre inkább közelít a konzervatív KDNP-hez. Ám ha ezt sikeresen elkerülni és óriási energiákat mozgat meg, még nem kizárt a győzelem.” 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. szeptember 01. 01:49
-hiteltelen és álságos a szocialisták minden egyes szava .
locsaba
2013. szeptember 01. 00:49
maóóónika, neizgujjá be a győzelem mijatt, nem hogy nem kizárt, hanem bisztos is. Majd tróbálkosztok 2018-ban is, addig meg reglámozzá porszíjót: "ne verje ki ne rázza ki (mán mint a szőnyeget), Maóóónikával szítassa ki"
Agnieszka
2013. augusztus 31. 08:23
Sok beszédnek sok az alja. Ezzel az örökséggel nagyjából ennyit lehetett kezdeni. Segíteni főleg azon lehetett, akinek volt valamije, pl. nem egészen nincstelen családja. Segítettek a dolgozó, gyermeket nevelőkön is. Viszont annyi nem volt, h. segítsenek a teljesen nincstelen, szakma nélküli tömegen, a valódi kisnyugdíjasokon a 100.000.-Ft-os szint alatt, mert az 50.000.-Ft-osnak az már egy álom, pedig nem lenne szabad, h. így legyen, a rengeteg, 60.000.-Ft alatti nyugdíjas, városon főleg, tényleg csak nyomorog. Falun sok mindent tehet, de ott meg nem biztos, h. az szüretel, aki ültet, legalábbis elég sok helyen nem. Meglátjuk. Ígéretek pedig lesznek, hajmeresztők is, az emberek pedig nem lettek általában semmivel sem okosabbak. Mi a vélemény a garantáltan, állampolgáronként kiosztandó, nem kevés pénzecskéről? Agyrémekre tessék felkészülni és a szegénységben fuldoklók hinni fognak! Addig is, reménykedjünk, nem jó ez, h. amit 4 év alatt az egyik fölépít, azt jön a másik, s 4 év alatt lerombolja.Így nem lehet előre jutni. Bár nem tudom, mi az, amit a Gyurcsányék építettek, a méregdrága autópályákon kívül. Egy biztosnak látszik, ha ezek visszajönnek, ott fogják folytatni, ahol abbahagyták.
balbako_
2013. augusztus 31. 07:31
Gyurcsány még nem fejezte be történelmi küldetését, szétverni a baloldalt. Szorgalmas, kötelességtudó ember gondoskodik arról, hogy az idill hamar véget érjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!