Így lehetne megszüntetni a Jobbikot Vona szerint

2013. augusztus 11. 09:47

Vona Gábor szerint a Jobbikot azzal szüntethetik meg a politikai riválisai, ha megvalósítják a programját. A pártelnök az EMI-táborban elmondta: a Jobbik feladata, hogy lebontsa a vele szembeni előítéleteket. Elsőként a szélsőséges címkétől szabadulnának meg.

2013. augusztus 11. 09:47

A Jobbik elnöke Borzonton, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület által szervezett 9. EMI-táborban szombaton elemezte a magyarországi politikai helyzetet, és vázolta pártja helyzetét a jövő évi választások előtt. Vona Gábor úgy vélte, a Fidesz úgy beszél, mint a Jobbik, de úgy tesz, mint az MSZP. Hozzátette, az Orbán-kormány a nemzetpolitika területén a Jobbik programjából inspirálódott, ezért elismerés illeti. Úgy látta ugyanakkor, hogy a Fidesz nemzetpolitikája is elsősorban a szimbolikus dolgokban merül ki. Hiányolta, hogy a magyar kormány nem vetette fel a nemzetközi színtereken Trianon kérdését és a székelyföldi autonómia ügyét. „Nem fogunk lemondani arról a célunkról, hogy egyszer minden magyar egy hazában éljen” – jelentette ki a Jobbik elnöke, aki hozzátette, ha a magyar érdek csak konfliktus vállalásával képviselhető, akkor a konfliktust is vállalni kell. 

Vona Gábor úgy vélte, a Fidesz sem a munkahelyteremtésben, sem a közbiztonság területén, sem az elszámoltatásban nem váltotta be az ígéreteit. Kijelentette: „annyira gyenge a magyar gazdaság, hogy még az infláció is elkerüli”. Visszásnak találta ugyanakkor, hogy míg Romániában szabadon viselhető az Új Magyar Gárda egyenruhája, Magyarországon ezért büntetés jár. 

A Jobbik elnöke szerint pártjának az a feladata, hogy a választások előtt lebontsa a vele szembeni előítéleteket. Elmondta, előbb a szélsőségespárt-címkétől kell megszabadulniuk, aztán arról kell meggyőzniük a választókat, hogy képesek a kormányzásra, végül pedig azt kell megmagyarázniuk, hogy az esetleges Jobbik-kormányzás esetén Magyarország nem szigetelődik el. Elmondta, a Jobbiknak kiválóak a keleti kapcsolatai. Vona Gábor kijelentette: fontos céljuknak tekintették, hogy ne engedjék vissza kormányra az MSZP-t. A Jobbik előbb vagy utóbb kormányra kerül Magyarországon – mondta, hozzátéve, hogy a Fidesszel csak akkor lépnének koalícióra, ha maguk írhatnák a kormányprogramot.

Összesen 298 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. augusztus 11. 23:28
kiknek az uralma alatt is öltek meg egy ártatlan tanárembert a gyermekei szemeláttára, Vona úr? Kik is rettegnek igazán attól, hogy győz a széljobb? Vagy velük szent a béke, Vona úr?
Akitlosz
2013. augusztus 11. 16:16
"„annyira gyenge a magyar gazdaság, hogy még az infláció is elkerüli”." Komoly országnak, tisztességes politikusoknak nincsen szükségük rá, hogy rontsák a pénzt, azaz inflációra. Az infláció a gyengék, a bénák, és főleg a tolvajok fegyvere.
Akitlosz
2013. augusztus 11. 16:14
No és miért nem a Jobbik valósítja meg a saját programját? Minden komoly párt a saját céljait akarja megvalósítani, nem pedig másokét.
narancsos-kaméleon
2013. augusztus 11. 14:20
"Így lehetne megszüntetni a Jobbikot.." Ha a Jobbik megszűnne, a fidesz rögtön elpofátlanodna - jobban, mint ahogy most van. De így, van akitől tarthat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!