Simicskó: Mérföldkő a mindennapos testnevelés bevezetése

2013. május 29. 19:45

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára szerint a mindennapos testnevelés tavaly szeptemberi bevezetése fontos mérföldkő volt a fiatalkori sportolás megerősítésében.

2013. május 29. 19:45

Az Emmi közleménye szerint az állami sportvezetők nemzetközi konferenciáján, Berlinben beszélt erről előadásában az államtitkár, hozzátéve, hogy a felmenő rendszerben megvalósításra kerülő koncepció nyomán az első, ötödik és kilencedik osztályos diákok hetente ötször vesznek részt testnevelés órán. Az UNESCO ülésén az államtitkár - a tájékoztatás szerint - hangsúlyozta, a mostani ülő életmód és a modern szabadidő-eltöltési szokások miatt nagyon fontos, hogy a fiatalok úgy tekintsenek a testmozgásra, mint mindennapjaik természetes részére. Hozzátette, azok a fiatalok, akik már gyermekkorukban sportolnak, nagy valószínűséggel felnőttként is szakítanak majd időt a mozgásra. 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. május 30. 09:33
Simicskó úr(?) észnél van, hisz nincsnnek tornatermek, sok iskola az út mentén van, benzingőz, balesetveszély. A futástól nem erősödik meg a gyerek azt szakember tudná meg mondani, mi a helyes, futni a világba hülyeség ezt csak a fidesztől várnám , fussanak a világba.
dönci5
2013. május 30. 09:14
Egy iskolában jó esetben egy tornaterem van. Hol "testnevelnek" minden nap? A padok között ugrálnak?
Borg_Minden_ellenállás_hasztalan
2013. május 30. 08:16
Hirtelen ennyi tesitanár lett meg tornaterem? Érdekes. :)
Justicia
2013. május 29. 20:36
Óra után izzadtan, koszosan mennek majd erkölcstan órára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!