Új adórendszert ígér Bajnai

2013. május 01. 15:06

A gyarapodást, a biztonságot és a nyugalmat hosszú távon visszahozó, szakszerű kormányzást ígért Bajnai Gordon a Szolidaritás városligeti majálisán. Új adórendszert, minimálbér-emelést, másképpen szervezett közmunkát, élhető Északkelet-Magyarországot ígért.

2013. május 01. 15:06

Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője a munka világáról szóló fórumon hangsúlyozta, kormányra kerülve úgy változtatnák meg az általuk Európa legigazságtalanabb adórendszerének vélt hazai rendszert, hogy az átlagbér fölött kereső munkavállalókig bezáróan mindenki jövedelme emelkedhessen, és kizárólag a legtehetősebb nyolc százaléknak kelljen többet fizetnie.

Ezzel összefüggésben megjegyezte, a kormány nagy rezsiátverése csak a választásokig tarthat, ráadásul addig is leginkább azokat segíti, akik az úszómedencéjüket fűtik. Szólt arról is, szükség van a közmunkára, de azt teljesen másképp szerveznék. Bajnai Gordon szerint ugyanis szükség van a szakképzés programba építésére, mert a közmunkások a későbbiekben csak így tudnak majd elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Kiemelte, kormányzása idején közmunkával a minimálbérrel megegyező jövedelmet lehetett szerezni, ezt szintén visszaállítanának. A közmunkaprogramokon túl létrehoznák az államilag támogatott piaci munkahelyek kategóriáját – folytatta, hozzátéve, hogy az így foglalkoztatottak hajthatnák végre a tervezett állami fűtéskorszerűsítéseket is.

Bajnai Gordon külön kitért a leghátrányosabb helyzetű észak-kelet-magyarországi régióra, hangsúlyozva, hogy 300 milliárd forint összegű európai uniós forrást kizárólag ennek a térségnek különítenének el, amelyet az oktatásra, az egészségügyre és ipari parkok létesítésére fordíthatnának. Élhető helyet akarnak teremteni a térség minden településén – folytatta, aláhúzva, hogy a munkahely-teremtési támogatások mellett, segítenék a térségből származó, de Budapesten diplomát szerző fiatalok visszatelepülését. Gyorsított bírósági felülvizsgálatokat tartanának az állami földbérletpályázatok ügyében, és igazságot szolgáltatnának azoknak a helyi gazdáknak, akik elől elhappolták a földet az új földesurak – fogalmazott.

Kiemelte, programjuk arról szól majd, miként állítanák helyre a társadalmi békét, az összefogást és a szolidaritást. A volt kormányfő szerint a kormány a politikájával azt üzeni az embereknek, hogy vagy megszokják a reménytelenséget, a kiszolgáltatottságot, vagy megszöknek. Mi nem akarjuk megszokni ezt a rendszert, megszökni sem fogunk – fogalmazott, hozzátéve: a jövő évi választásokon az emberek arra szavazhatnak, hogy visszavegyék saját sorsuk irányítását. Bajnai Gordon üdvözölte a három szakszervezeti konföderáció május 1-jén kötött összefogását. Mint mondta, ez logikus lépés volt arra, hogy a kormány kilóra meg akarja venni a szakszervezetek egy részét.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. május 02. 08:32
A minimálbér emelésről van itt egy találó cikk. Érdemes elolvasni újra, mert azóta sem változott semmi. http://w.blog.hu/2009/09/23/ujra_olt_a_szakszervezet
sellafield1957
2013. május 02. 08:07
igéretekért hatalmat akarsz mi faszfejkém , hát a kurva anyádnak igérgessél
Magyarok Pásztora
2013. május 02. 06:49
"A gyarapodást, a biztonságot és a nyugalmat hosszú távon visszahozó, szakszerű kormányzást ígért Bajnai Gordon a Szolidaritás városligeti majálisán." Kinek a gyarapodását hoznátok vissza ?
kulalak
2013. május 02. 04:13
Sokadszor kérdezem a szerkesztőt: miért nyomtok egy parlamenten kívüli senkit? Ez egy jelentéktelen ember süket dumával. Miért kap ekkora felületet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!