Rockenbauer: Alföldi színvonalas teátrumot csinált

2013. január 10. 15:00

Színjáték volt, ahogy Alföldit leváltották a Nemzeti éléről, ugyanakkor Vidnyánszky is alkalmas a színház vezetésére – mondta a Heti Válasznak adott interjújában Rockenbauer Zoltán. A volt fideszes kulturális miniszter szerint hiba volt a Magyar Művészeti Akadémia köztestületté nyilvánítása.

2013. január 10. 15:00

Jobb lenne, ha a miniszter, illetve a polgármester személyesen vállalná a döntés felelősségét” – nyilatkozta a Heti Válasznak a színházigazgatók kinevezése kapcsán Rockenbauer, mondván, az ilyenkor felálló szakmai testületek úgyis azt a döntést hozzák meg, amelyet a politikusok elvárnak tőlük. Ugyanakkor a volt miniszter fontosnak nevezte, hogy Alföldi Róbert kitölthette mandátumát, aki ugyanúgy alkalmas volt a Nemzeti Színház élére, mint Vidnyánszky Attila.

Rockenbauer úgy vélte, hiba volt csak az MMA státuszát az Alaptörvényben rögzíteni, ugyanakkor kihagyni onnan a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiát. „Az, hogy a művészek eszmei, ideológiai és baráti alapon két, rivális művészeti akadémiába tömörültek, jól mutatja az elmúlt időszak minden problémáját” – tette hozzá.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. január 10. 18:17
Ez az ember kicsoda? Nem kicsoda volt, mert azt mindenhol leírják, valószínűleg éppen azért, mert ma már senki, hanem most kicsoda?
sapuh
2013. január 10. 17:49
De Jordán nem pályázott, mert el akart már menni. Egyébként nem önmagában a pályáztatással volt a gond most sem, hanem az egésznek a körülményivel.
kjkj945
2013. január 10. 16:57
Színjáték volt, ahogy Jordánt leváltották a Nemzeti éléről!!!!
ottapont
2013. január 10. 15:55
Alföldi menesztése már tegnapelőtt is lerágott csont volt. Lapozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!