MSZP: A kormány nem tett semmit Kelet-Magyarországért

2013. január 23. 11:58

Az MSZP szerint az Orbán-kormány adós maradt a Kelet-Magyarországon élők problémáira adott válaszokkal: a térségben nő a munkanélküliség, csökken a reálkereset, leépülnek a közszolgáltatások.

2013. január 23. 11:58

Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánynak nem most kellene ismerkednie a kelet-magyarországi régió nehézségeivel, hanem 2010-ben kellett volna. Szerinte az Orbán-kormány nem tett érdemi lépéseket a térség felzárkóztatásáért, és akármit tervez is most, csaknem hároméves késésben van. Ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a kabinet szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban tart kihelyezett ülést, amelyen a beregi térség helyzetéről tájékozódik.

A közfoglalkoztatásban dolgozók kevesebb pénzt kapnak munkájukért, mint 2010-ben, csökkent a minimálbér reálértéke, az adóváltozásokkal rosszul jártak az átlag alatt keresők, miközben a térségben csökken a foglalkoztatottak száma és növekszik a munkanélküliség – sorolta az MSZP alelnöke.

Varga László országgyűlési képviselő arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy Kelet-Magyarországon leépülnek közszolgáltatások és romlik a közbiztonság. Kitért arra, hogy az MSZP a már megkezdett konzultációk folytatásaként a demokratikus ellenzéki pártokkal és a helyi civil szervezetekkel is egyeztetéseket kezd regionális programjáról. Ebből Gúr Nándor azt emelte ki, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum vásárlóereje nem csökkenhetne javaslatuk szerint.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2013. január 23. 14:56
Itt volt már a Kánaán, agg és gyermek boldog mosollyal az orcáján ült, míg lába lógott. Pannon puma és nagy jólét: kinek, ami pászol, ám jött Viktor ,s mind odalett, üres már a jászol.
Mimes
2013. január 23. 13:55
Ez a cikk egy valamire jó (már azon kívül, hogy közli hogy az ég kék): Ha a birkák vissza választják őket hatalomba, akkor lehet majd mutogatni itt az mszpseknek, hogy mintha mást mondtak volna választás előtt... Tisztára, mint a fidesznek most a 2010 előtti megnyilvánulásaikat, nem? Az viszont igaz, hogy a Fidesznek volt 8 + 2 éve arra, hogy kidolgozzon egy igazi, kivitelezhető, megalapozott gazdasági programot az egész országra. Erre ugyanott vagyunk velük, mint a vörös testvéreikkel. Mire is voltak jók a 2010-es választások, nem emlékszem már...
civilina
2013. január 23. 13:52
"MSZP: A kormány nem tett semmit Kelet-Magyarországért" ... de majd fog! Nem úgy, mint ti!
bimbókutya
2013. január 23. 13:32
Arrafelé sose ment túl jól,de most elképesztő a szegénység! De azért az ott élők is tehetnének valamit...Mondjuk vonuljanak utcára vagy valami!Jelezzék hogy lassan éhenhalnak meg ijesmi.Ahogy a diákok is lejzik hogy nem tetszik nekik a rendszer,úgyanigy a kelet-magyarok is tegyenek már valamit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!