Fidesz-MSZP nagykoalícióról beszél a Jobbik

2012. szeptember 18. 12:00

Felháborítónak tartja a radikális párt, hogy a Fidesz és az MSZP közös erővel megszüntette a parlamenti vizsgálóbizottság intézményét korrupció leplezése érdekében.

2012. szeptember 18. 12:00

A Jobbik szerint felháborító, hogy a Fidesz és az MSZP 2012-ben közös erővel tulajdonképpen megszüntette a parlamenti vizsgálóbizottság intézményét a korrupció leplezése érdekében – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Gyüre Csaba az ellenzéki párt és az alkotmányügyi bizottság alelnöke. A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés hétfőn elutasította a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét átvilágító országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló javaslat tárgysorozatba vételét.

Gyüre Csaba felhívta rá a figyelmet a hétfői vitában a kormánypárti képviselők az Országgyűlésről szóló törvény 24 paragrafusának első bekezdésére hivatkozva utasították el a bizottság felállítását. Ez a törvényhely kimondja, hogy csak olyan ügyben lehet vizsgálóbizottságot felállítani, amely interpellációval, kérdéssel, azonnali kérdéssel nem tisztázható ügy.

A Jobbik alelnöke kiemelte azt is: az Országgyűlésről szóló törvény vitájában ezt a bekezdést hat MSZP-s képviselő – Ujhelyi István, Harangozó Tamás, Mesterházy Attila, Lamperth Mónika, Bárándy Gergely és Simon Gábor – által benyújtott módosító indítvány hatására került bele a végleges törvényszövegbe. Gyüre Csaba szerint ez a „nagykoalíciós összeborulás” tulajdonképpen megszüntette a parlamenti vizsgálóbizottsági műfajt.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. szeptember 18. 17:43
jav: rágódiuk=rágódniuk partnerság=partnerség velók=velük
korona
2012. szeptember 18. 17:36
A JOBBIKnak azonban tudnia kell, hogy egy mozgalom nem tarthat fenn egy kormányt hosszú ideig, ígyhát kénytelen lenne egy társadalmi átalakítást eszközölni. Ne soroljam most, hogy mik ezek az instrumentumok amelyekkel a magyar társadalom stabilizálható. Ezeken kellene rágódiuk, gondolkodniuk és tevőlegesen előkészíteniük a népet ezek elfogadásához. Felteszem a kérdést: muszáj Magyarországnak pártok által irányítottnak lennie? Mi a fő cél? Az össztársadalom haladása, mégpedig gyorsított haladása, egy jobb életszínvonal felé. A jövendő kormánynak mentesnek kell lennie, lehetőleg, minden eddigi rossztól, kettős mércéktől, lefizetésektől, álláshalmozásoktól, a saját zsebre való ténykedésektől, kétszínűségektől, túlzott prüdériától. A járható út a békés magyar fejlődés: mezőgazdaság, ipar, infrastruktúra, tudomány, tudományos kutatás, a tudáshoz való szabad hozzáférés (tanügy), egészségügy minden területének az emberekért történő működtetése valamint a magyar nemzet függetlenségének garanciája. Láthatjuk, hogy vannak igen bonyolultnak tűnő problémák, amelyek nem a mostani módszerekkel való megoldást igényelnek. Ám szemünk előtt álljon mindig, hogy azok, akik az élelmet előállítják, maguk sohasem éhezhetnek. A mai piackutatás könyebb, mint a régi volt, mert a média (internet) ezt jobban lehetővé teszi. Óvakodni kell minden gyanús vilászrevezettől (Bilderberger, Trilaterális, szabadkőművesség és egyebek), mert beengedhetjük általuk az éléskamránkba a kártevőket. Fokozatosan vagy azonnal (ez már a módszer kérdése) függetlenednünk kell azoktól a kényszerű gazdasági világcsoportosuláktól, amelyek suba alatt vagy láthatóan is kizsákmányolják Magyarországot. Ezt úgy kell tenni, hogy ezek ne orrontsonak emiatt ránk vagy vegyék természetesnek, hogy a partnerság velók egyenlő. Az Orbán-csoportnak már tapasztalata van ilyen manipulációkban.
drkovax
2012. szeptember 18. 17:07
"A JOBBIKnak össze kell szednie magát, észheztérítenie a nemzetet" Nem, nem. Először magukat kéne észhez téríteniük. De sajnos, nincs hova...
korona
2012. szeptember 18. 17:04
Hamár ilyen "pártokráciában" vagyunk kénytelenek élni, akkor két lehetőséget szabad megengednie a magyar népnek: 1.marad az Orbánrezsim, mint abszolút 2/3-os főmegmondó, 2.teljes győzelmet arat a JOBBIK. Minden másmilyen kombináció a régi úzusok rögzülését eredményezné. Lehet, hogy a Fidesz nem átallana összeállni az MSZP-vel, és fordítva, de a nemzet szeme előtt ezt már nem tehetik, csak erőszakkal. Jelenleg ki vagyunk szolgáltatva Orbán Viktor kénye-kedvének. Mit tehetünk? Alkalmazkodnunk kell. Vagy van a népnek otthon, a bankban, annyi tartaléka, hogy túléljen egy társadalmi felfordulást? A JOBBIKnak össze kell szednie magát, észheztérítenie a nemzetet és elérnie, hogy fölényesen győzedelmeskedjen 2014-ben. Mivel valójában mozgalom, így könnyen ledobhatja magáról a "párt" nevet. A JOBBIK legfontosabb fegyvere: minden sarkallatos társadalmi kérdésben NÉPSZAVAZÁS ÚTJÁN eljárni. Bár megtépázta a SZCS ügy, még mindig van reménye egy abszolút győzelemre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!