Az MSZP a borsodiak felzárkóztatását ígéri

2012. augusztus 07. 12:47

A szocialisták szerint 2014 után nekik kell majd felzárkóztatniuk a Fidesz miatt válságba került térséget.

2012. augusztus 07. 12:47

Az MSZP a Borsod megyében élők helyzetének javítására tett ígéretet, a szocialisták szerint ugyanis 2014 után nekik kell majd felzárkóztatniuk a Fidesz miatt válságba került térséget. Gúr Nándor, az MSZP alelnöke és parlamenti képviselője kedden, Budapesten úgy fogalmazott, a Fidesz és „a vele közösen zászlót lengető Jobbik” is megbukott Borsod megyében. Mint mondta, a kormány elhibázott adó- és gazdaságpolitikája miatt ma tényleg rosszabbul élnek a borsodiak, mint két évvel korábban, ezért az MSZP 2014-től a megye és Miskolc vezetésének átvételére készül. A szocialista párt ezért kezdett bele Kelet-Magyarország című programjának kidolgozásába, amellyel elsősorban a nehéz helyzetben élők felzárkóztatását kívánják elérni – fejtette ki Gúr Nándor.

Káli Sándor, Miskolc volt polgármestere, szocialista országgyűlési képviselő szerint a borsodi megyeszékhely jelenlegi vezetésének legnagyobb hibája nem a város magas eladósodottsága, hanem az, hogy megfelelő lobbierő hiányában ezen nem képes javítani. Ezzel összefüggésben elismerően szólt a fideszes Lázár Jánosról, aki – mondta – ugyan az ország három leginkább eladósodott önkormányzatának egyikét vezette, mégis kapcsolatai révén el tudta érni Hódmezővásárhely tartozásának átütemezését.

Az MSZP miskolci elnöke, ugyancsak szocialista képviselő Simon Gábor szerint Miskolc krízisbe került az elmúlt két évben, a kormány ígéretei alapján ugyanis 20 ezer új munkahelyre számíthattak a helyiek, ám ezzel szemben a Fidesz kormányzása a korábbinál ezerrel több munkanélkülit eredményezett. Kiemelte, hogy a kormánypárt szavai ellenére mégsem indult újra a diósgyőri kohászat, továbbá számos régóta működő nagyvállalat, így a miskolci cementgyár is bezárta kapuit. Frakciótársa, Varga László leginkább a Jobbik és a Fidesz miskolci együttműködését bírálta, szerinte ezt bizonyítja az is, hogy a város pénzügyi bizottsági elnöki posztját nem a kilenctagú szocialista képviselőcsoport, hanem a három jobbikos képviselő egyike kapta.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2012. augusztus 07. 15:43
Kicsit el tetszettek késni. Volt rá több mint 8 év...
drieno
2012. augusztus 07. 14:56
van ott bőr - vagy valami arcfelületvédő anyag vajon ki tehet arról, hogy Borsod, Szabolcs és más keleti megyék gyakorlatilag polgárháborús állapotban senyvednek, cigányhordák uralma alatt, kivéve talán a nagyobb települések egyikét másikát?
tunde04
2012. augusztus 07. 13:39
én úgy gondolom, h Borsodot minél előbb, az elkövetkező években fel kell zárkóztatni. És mivel a közeljövőben az emeszpé nem kerül kormányra, így esélyük sincs betartani a mostani ígéretüket. Vagy talán 2032-re gondoltak? hol lesznek ők már akkor...??
kjkj945
2012. augusztus 07. 13:11
Káli 2002–2010 között Miskolcot eléggé felzárkoztatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!