Semjén: Tovább Szt. István és Szt. László útján

2012. június 27. 18:43

A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes Győrött Szent László szobrának felavatásakor arról beszélt: a lovagkirály „erős kézzel védelmezte, ami megtart, és erős kézzel verte le mindazt és mindazokat, akik a nemzet belső és külső ellenségei voltak”.

2012. június 27. 18:43

Hitet teszünk amellett, hogy a mai körülmények között folytatjuk Szent István országépítő nagy művét, ahogy Szent László királyunk tette ezt annak idején — mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Győrben, a lovagkirály káptalandombi szobrának avatásán mondott beszédében.

A politikus arra emlékeztetett: Szent László éppúgy továbbépítette a magyar állam Szent István-i művét, mint az anyaszentegyházat, hirdetve a kereszténységet és erősítve a magyarságot; a külső és belső támadásoktól zaklatott országban nyugalmat és rendet teremtett törvényeivel. „Erős kézzel védelmezte, ami megtart, és erős kézzel verte le mindazt és mindazokat, akik a nemzet belső és külső ellenségei voltak” — fogalmazott Semjén Zsolt.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2012. június 27. 21:49
Röhej h egy ilyen kaliberü ember a Mo.-on hatalmi pozicióban lehet.Ezt a lelke mélyén valószínüleg ő is tudja, úgyhogy életét és vérét orbánért, nincs más lehetősége
Hajdú Sógor
2012. június 27. 21:30
Megőrülök Olivér, mennyi itt a prolivér!
Gregorius
2012. június 27. 21:13
A szegényeket gyámolító "Árpádházi Szent Erzsébet" említése talán aktuálisabb lett volna, mint a harcos szent királyoké...
kjkj945
2012. június 27. 20:02
Ha meg István követnék, fel lennének négyelve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!