Die Welt: A plágiumvádak vadászidénye van Magyarországon

2012. május 02. 08:37

A német lap éles hangú cikket hozott le Gyurcsány Ferenc plágiumügyéről, amelyben olyan ex-kommunistának nevezte a politikust, aki sokat tett azért, hogy Magyarországon a politikai lövészárokharc még undorítóbb lett.

2012. május 02. 08:37

Boris Kálnoky jegyzetében megállapította, hogy Magyarországon jelenleg a plágiumvádak vadászidénye van. A Die Welt cikke emlékeztetett, hogy Schmitt Pál április 2-án a HVG leleplezése miatt kényszerült lemondásra, majd hozzátette, hogy ezt „hamarosan követte az ellenoldal bosszúja”. A szerző ismertette, hogy egy pécsi lap megszellőztette, hogy Gyurcsány Ferenc diplomamunkája eltűnt az egyetemről. Említést tett azokról a „szóbeszédekről” is, melyek szerint az 1984-ben uralkodó kommunista diktatúra „a feltörekvő fiatal apparatcsikot szakdolgozat nélkül is diplomához segítette”. Hozzátette, hogy bár Gyurcsány két diplomával is rendelkezik, de az egyikhez tartozó dolgozat elérhetetlen. Kálnoky arra is kitért, hogy egy tv adó fényt derített arra, hogy Gyurcsány egykori sógora, Rozs Szabolcs pár évvel korábban ugyanazon a címen adott le szakdolgozatot.

Felvetette a kérdést, hogy Gyurcsány vajon átmásolta vagy újra felhasználta-e azt a dolgozatot. Kálnoky hozzátette, hogy ezt Gyurcsány sem vitatta. A cikkíró idézte Gyurcsány nyilatkozatát, miszerint hinni akarja, hogy a sógorától átvett részekre utalást is tett. Kálnoky hozzáfűzte, hogy ezek a szavak egy olyan ember szájából hangzottak el, aki 2006-ban beismerte, hogy „reggel, délben, este” hazudtak a népnek. A cikk beszámolt arról, hogy KDNP máris lemondásra szólította fel az ex-kormányfőt. Kálnoky szerint az „ex-kommunista” egy megosztó figura, aki sokban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon a politikai lövészárok harc még undorítóbb lett. Ugyanakkor megjegyezte: nehezen elképzelhető, hogy „szégyenében elpirulva” elhallgatna – idézi a német lap cikkét a Médianéző.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Etelközhy Tura Ogmánd
2012. május 10. 16:05
Ja, és KIDERÜLÉST NYERT, hogy ROZS Szablocs VALÓJÁBAN RÓZSA "zaboltátlan" Sándor, aki 1980-ban Röszkérül portyázott át Pécsra, mert "a Mecsek az én Bakonyom", innenvést mán könnyű volt a Bakonyerdő ajjába' lévő Füredi Gyógyszanatóriomba Mátrai Betegh Zabolás (Szabolcs) néven bekötekedni magát. Szült egy húgot is, annak meg Gyurcsány Fletóné (Flótané??) nevet adta a köröszcségbe. No, így vót.
Etelközhy Tura Ogmánd
2012. május 10. 16:00
Akit KÁLNOKY-nak hínnak, az NE LÉGYÖN BORIS! Vagy legyen BORIS, de akkor Borbála nyőnyemű és becézve! De ezéééé ígyen ez a Kálnoky - milyszép magyar név...- egy hatalmas SEGGBERÚGÁST érdemölend megh, ugyanis különbenis DÍ WELT csak mélyen kussoljon több száz magyargyalázó bagolyköpete után, s bár Fletót magamnak akarom LINCSELLÉS céljábó, acélból: de Kálnoky ezzel is minket gyaláz.... Ma végre olvastam valami jót is a német "FOCUS" hetilapban, egy kaotikus egyházi személytől, teollógustoll, hogyaszongya: ULRICH(e?) SCHACHT. Bevádett minket, mint állat. Egy pap....
krisztoforo48
2012. május 02. 15:31
A címhez:.... és Németországban is.
doncamillo
2012. május 02. 15:24
Van egy fontos ténykörülmény, amely még ocsmányabbá teszi Gyurcsány személyiségét: az "egyetemi kisdoktori" egy semmire sem jó pántlika volt, nem volt tudományos fokozat, sőt egy valamire való kutató fel sem tüntette a címei között! Emellett egy árva fitying sem járt érte - vele.Ezt a formát meg is szüntették az egyetemeknél 94-ben és felcserélték a Phd-ra. Amíg a diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozat a diploma elnyerésének feltétele volt, sőt közvetve pénzzel is járt, amennyiben a diplomás ember magasabb fizetési osztályba soroltatott, mint a csak érettségizettek! TEhát az 1984 óta felvett többlet-pénzt kéne visszafizetnie ennek az embernek, amennyiben az alapos gyanú több lesz gyanúnál! És persze a szégyen... de hát tudjuk, a Gyurcsány-féléknek - mint minden rendes pszichopatának - nincsen szégyenérzete..! Se lelkiismerete!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!