Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

FT Deutschland: Áder önálló szellem

2012. április 18. 08:26

A német lap szerint Áder János feladata köztársasági elnökként minden erénye ellenére szintén csak a törvények vizsgálat nélküli aláírása lesz.

2012. április 18. 08:26

A Financial Times Deutschland publicistája szerint kevés ember van, akit Orbán Viktornak tisztelnie kellene, de Áder Jánosról elismerően nyilatkozott. A kormányfőtől idézte azt a mondatot, miszerint „a főnök mindig is Áder volt”. Pal Daniel Renyi megjegyezte, hogy Áder más, mint „színtelen” elődje, mert egy „önálló szellem”. A cikk írója kitért arra, hogy Ádert Orbán Viktorral kialakult vitája miatt küldték az Európai Parlamentbe, majd kifejtette, hogy az önállósága ellenére a következő elnök feladatának abból kell állnia, hogy vizsgálat nélkül aláírja a törvényeket, ahogy ezt elődje is tette.

A német lap bemutatta Áder politikai pályáját és hozzátette, hogy Áder János az Európai Parlamentben is hevesen védte a kormány vitatott politikáját. Idézte Orbán Viktor nyilatkozatát, miszerint Áder személy a garancia a következő öt évben a biztonságra és a kiszámíthatóságra. A cikk arra is kitért, hogy a szocialista és a zöld ellenzéket nem is a személye, hanem inkább kiválasztásának módja zavarta. Megjegyezte, hogy még egy olyan hibát, mint Schmitt, Áder nem fog elkövetni – idézi a német lap cikkét a Médianéző.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
táltos
2012. április 18. 11:39
" Ádert Orbán Viktorral kialakult vitája miatt küldték az Európai Parlamentbe...2 Tud bárki is konkrétumokat felmutatni arról, hogy ez a lépten-nyomon előkerülő fordulat igaz lenne?
bmucsai
2012. április 18. 11:03
A törvénykezési dömpingnek már vége. A konszolidáció jön. "Új műsorhoz, új férfi kell" ahogy a nóta mondja. Lesznek visszaküldött törvények, lesz "egyéni hang", de nem biztos, hogy az ellenzék vagy a külföld ennek örülni fog. Sokkal finomabb játéktér nyílik meg a politikában Áder János megválasztásával. A pénzügyi háttérhatalom lazán rákényszerítette a kormányokat, hogy a bankok veszteségeit az adózókkal fizettessék meg. A magyar alkotmány korlátozza az ország eladósítását, ezért mi az árfolyam gyengeségével fizetünk. Aki tehát támadja az alkotmányt, az az ország eladósításában érdekelt. Mindenesetre érdekes évnek nézünk elébe!
Antigoné
2012. április 18. 10:26
Szerintem Áder könnyen a torkán akadhat a kormánynak(szép kis képzavar), ő nem fog jogi megfontolás nélkül mindent aláírni, mint Schmitt Pál.
drieno
2012. április 18. 09:39
tökmindegy, hogy a KE vizsgálgatja-e a törvényeket, vagy sem a törvényeket felülviszgálni és megsemmisíteni az AB jogosítványa, a KE legeljebb a nagyon gázosakat odaküldheti normakontrollra, vagy vissza a feladónak, ez utóbbi esetben azonban a következő körben már nem kérhet normakontrollt se, alá kell írnia túl van lihegve ez a kérdés a sólyom elvtárs se sokat válogathatott, még a fekete elvtárs kitüntetését is alá kellett írnia, sőt, még a kitüntetést át is kellett, hogy adja, még ha utána kínos bohóckodással jelezte is, hogy nem ért egyet a dologgal pedig le is mondhatott volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!