Lázár: A bűnösöket jóvátételre kell kötelezni

2011. december 08. 19:52

„Kimondatik végre, hogy a Kádár–rendszer egy bűnös rendszer volt, hogy a kommunista diktatúrának igenis voltak áldozatai, és a bűnök elkövetőit jóvátételre, a bűnök jóvátételére kell kötelezni” – mondta Lázár János csütörtökön.

2011. december 08. 19:52

Az úgynevezett sortűzper még erkölcsi elégtételt sem szolgáltathatott, de az elfogadás előtt álló törvényjavaslat a bűnök jóvátételére kötelezi az elkövetőket – mondta Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön Salgótarjánban, az 1956. december 8–i sortűz áldozatainak emlékére rendezett városi gyásznapon. A politikus úgy fogalmazott: húsz év után jutott el oda a magyar törvényhozás, hogy elkészült az a törvényjavaslat, amely bizonyos igazságot szolgáltat.

„Kimondatik végre, hogy a Kádárrendszer egy bűnös rendszer volt, hogy a kommunista diktatúrának igenis voltak áldozatai, és a bűnök elkövetőit jóvátételre, a bűnök jóvátételére kell kötelezni” – mondta. Lázár János hangsúlyozta: 55 év távlatából el kell döntenünk, hogy melyik oldalon állunk, ki kell mondanunk, hogy hová tartozunk, hová húz a szívünk, és mit vállalunk, az elmúlt 55 év melyik örökségét, a térnek melyik felét, és a fegyver melyik oldalát. Azt az oldalt, ahol a ravaszt húzták, vagy azt, ahol azok voltak, akikre céloztak – fogalmazott.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. december 20. 13:47
Azóta ilyen szar az EU amióta Bokros ott van, szerintem ennek semmihez nincs szerencséje. Budapest Bankba volt bedőlt, MNYP bedőlt a nyugdíjreformja, ott meg a nyugdíjas dőlt bele a kaszába. Belépett az MSZP-be bedőlt, Belépett az MDF-be bedőlt. MSZMP-tag is volt az is bedőlt. Bokrosnak valami bontáson kellene dogozni de lehet akkor ott meg nem dőlne be semmi.
kukagyerek
2011. december 09. 10:16
"Lázár: A bűnösöket jóvátételre kell kötelezni" Az elmúlt 21 év bűnöseit is????
oroszlán
2011. december 09. 07:03
Végig böngészve az összes bejegyzést majd mindegyiknél felfedezhető a történelem ismeret hiánya Nagy Imrénél csak a begyűjtési miniszterségre gondolni elfelejteni 1953 -at némi tudatlanságra vall, Ausztria szovjet megszállás- négy megszálló körzet talán, hogy a szovjetek azt tehettek Mo. -on amit akartak az a többi nagyhatalom bűne is ha már nem tudtak semmit tenni ellene legalább ne uszítottak volna a magyar népet a Kádár rendszer föleg 1963 -ig kegyetlen volt de utána enyhült igaz jogbiztonság nem volt de mindenkinek volt fedél a feje felett, volt munkahelye ha nem is fényesen de élni tudott na ma ezt nem tudják biztosítani- hátha kenyeret nem tudunk adni csináljunk cirkuszt-. ha már Mosonmagyaróvár szoba került tudjuk mire mentek vele semmit nem tudtak bizonyítani, kétségtelen ott volt a sok halott de, hogy ki adott tűzparancsot ez nem derült ki egyértelműen. Gulyás Lajos református lelkészt a Movári perben halálra ítélték 1957. 12. 31 -én kivégezték miközben ezen a napon az egyházak vezetői Dobi Istvánnál pezsgővel búcsúztattak az Ó évet Angyal, Nickelsburg a másik oldalról jött? Miért Te melyik oldalról jöttél.
ketroot
2011. december 08. 23:13
Szarakodjatok csak a múlttal, addig lassan, de biztosan tökre megyünk. Ehhez kurvára értetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!