A KDNP Tisza Kálmánról nevezné el a Köztársaság teret

2011. április 22. 16:52

A KDNP támogatja, hogy a főváros VIII. kerületében lévő Köztársaság tér visszakapja régi nevét és ismét Tisza Kálmán korábbi miniszterelnök nevét viselje - közölte Semjén Zsolt pártelnök.

2011. április 22. 16:52

Az egykori miniszterelnök mellett a Kereszténydemokrata Néppárt Ronald Reagan egykori amerikai elnököt és II. János Pál pápát is díszpolgárrá is avatná, majd róluk is közterületet nevezne el.

Összesen huszonhat budapesti közterület kaphat új nevet Tarlós István előterjesztése nyomán. A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet a főpolgármester a javaslatairól.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kosinva
2011. április 23. 02:52
Ahogy Tisza István, úgy Tisza Kálmán is elég ferdén nézne a mostani Fideszre, hisz Szabadelvű Párt nagyjai is szerették a nemzeti romantikát művelni, de csakis a kormányzás után és nem azelőtt vagy ahelyett.
lavor
2011. április 23. 00:24
De könyörgöm mi ez a nagy dualista iram? Széll Kálmán...már akkor is a vicces magyar közlemény az ő kormányának teljesítményét: Széllcsend-ként jellemezte Aztán Tisza Kálmán, a szürke generális (szürke? hmm) és mamelukjai...Tisza Kálmánnak köszönhetjük azt az uram-bátyám tekintélyelvűséget, amely mind a mai napig mételyezi a politikai közéletet. Kíváncsi vagyok mikor figyel be egy Wekerle Sándor, őt még a zsidók is szeretik. Ettől függetlenül. Kérem fejezzék már be ezt az átnevezdősdit!!
miertnememlekszem
2011. április 23. 00:01
b+ Thatcher és Pinochet hol késik?!?!? mert úgy tűnik ők a kormány fő inspirációi :))
blogen
2011. április 22. 23:37
Azokat a rövidke szakaszokat kellene csak átnevezni a tereken, utcákon, ahol a helyi szoci és lompos pártházak állnak, mondjuk "A vörösterror áldozatainak utcája" vagy az "ávós dédik tere" és más kifejező, az adott formációhoz szorosan kapcsolódó nevekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!