Cigányalapítványhoz megy a Költségvetési Tanács pénze?

2010. november 22. 15:48

Várhatóan még ezen a héten lezárul a költségvetéssel kapcsolatos egyeztetési kör az Országgyűlésben - mondta Lázár János. A fideszes politikus kitért a Költségvetési Tanács forrásait a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz átirányító képviselői indítványra is. Ha az indítványozó fenntartja, támogatni fogják az ötletet.

2010. november 22. 15:48

Szerdán tárgyalja a kormány a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokat - közölte Lázár János hétfői sajtótájékoztatóján, a Parlamentben. A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: várhatóan még ezen a héten lezárul az az egyeztetési kör, amelynek eredményeképpen kiderül, hogy a kabinet mely fideszes módosító indítványokat fogja támogatni. „Át fogjuk tekinteni az ellenzéki pártok módosító indítványait is, mert úgy gondolom, hogy van közöttük olyan, amely megfontolásra érdemes” - mondta.

Lázár kiemelte: Varga János kormánypárti képviselő módosító indítványát - miszerint a Költségvetési Tanács 835 millió forintos támogatásból csupán 10 milliót hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át - egyelőre nem tárgyalta a frakció, azonban ha Varga fenntartja, támogatni fogják azt. Hozzátette: a végső döntést a kormány hozza meg az ügyben.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. november 23. 21:10
Bizony, ez a költségvetési tanács 0 2010-es költségvetés elfogadásakor halgatott azokról a kockázati tényezőkről, amelyek révén a 3,8 % folyamatosan nőtt- a pénzügykutató, a gazdasági ktató, az MNB, az állami számvevőszék tavaszi-a kormányváltást közvetlenül megelőző- időszakban. Csak a 9oo milliót felélő hires szervezet lapult. És valóban, sem a MÁV, sem a BKV és többi fővárosi vállalat, sem az önkormányzatok és a kórházak adósághalmazát nem érzékelte. Most majd megtehetik észrevételeiket a Számvevőszék és az MNB apparátusára támaszkodva. A 900 millió Ft-ból pedig a hátrányos helyzetü diákok részére /amit a Hiller által pátyolgatott Timeácska lenyult/ alakitanak ki ösztöndijrendszert! Tessék panaszkodni, apanázs helyett gyerektámogatás! Mert a rasszizmus ellen nem tüntetni, hanem tenni kell.
drieno
2010. november 23. 16:12
mai hír az origoról: "A MÁV 2010-re felhalmozott 289 milliárd forint adóssága önmagában kiemelkedő költségvetési kockázat - derül ki a Költségvetési Tanács gondozásában megjelent tanulmányból. Az írás szerint a MÁV-csoport az elmúlt tíz évben átlagosan évi 183 milliárd forintot kapott a költségvetésből, és a vasutasok bére az elmúlt években kismértékben a nemzetgazdasági átlagbér fölött volt." szóval mégiscsak kockázat a máv? amikor a "csontvázak"ról volt szó, bezzeg kussolni tetszett....
StG
2010. november 23. 15:37
Elég aljas lépés ez így, akárhogy is nézzük. Kihúzzuk az elemző stábot a KT alól, marad a 3 vezető dísznek. Fél év múlva őket is fel lehet számolni, mondván, hogy nem csinálnak semmi érdemlegeset.
Kirke70
2010. november 23. 10:39
Meg a Vargának is:) Sőt ha bele gondolok elég soknak az van:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!