A vártnál több csontváz van

2010. június 05. 11:16

Varga Mihály sajtótájékoztatón ismertette az általa vezetett gazdasági tényfeltáró bizottság által talált költségvetési anomáliákat, könyvelési hiányosságokat. A részjelentés szerint szinte minden költségvetési bevétel kisebb, illetve minden kiadás nagyobb a tervezettnél. Háromnapos rendkívüli kormányülést hívtak össze, tartani akarják a 3,8 százalékos hiánycélt.

2010. június 05. 11:16

Varga Mihály szerint a tényfeltáró bizottság részjelentése alapján végre láthatóvá válik az igazság, az előző kormány - 2006-hoz hasonlóan - a hivatalos számoknál jóval rosszabb állapotokat hagyott maga után.

A jelentés szerint hamis adatok tömkelege található a költségvetésben, illetve a reálistól jóval eltér a tervezet adóbevételek mennyisége, főként a regisztrációs adó, a jövedéki adó, vállalkozások által befizetett adók terén. A kiadások és az állami szervezetek működési költségei ezzel szemben jóval nagyobbak mint az előző kormány számai. Gond van az alapok állapotával és bevételeikkel is. A Vértesi Erőmű, az MFB, és a Hitelgarancia Zrt. tételei teljesen kimaradtak a költségvetésből.

Varga leszögezte: higgadtan kell cselekedni és határozott akciótervet kell végrehajtani, de a kormány tartja az eredeti hiánycélt. Mélyreható beavatkozások szükségesek. Háromnapos rendkívüli kormányülést hívtak össze.

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. június 07. 20:35
Nagyon jó lenne, ha az ujra feléledő provokátorok emlékezet nem lenne szelektiv. A 3,8 %-ot a Bajnai kormány vállalta /Oszkó/ és hozott egy sor szigoritást, hogy tartható legyen. A szigoritások további romlást eredményeztek /eredményeznek/ mert közben tovább nőtt a munkanélküliség, a gazdasági fejlődés sem indult be, csak a stagnálás / a tavalyi szinten/ emiatt az előző kormányt kivéve senki nem hoiszi el a 3,8 %-ot. Ezek között ott van az MNB /még a régi vezetése!/,Az Állami Számvevőszék, az összes bank elemzői, a Kereskedelmi Kamara, stb. stb. Nyilvánvaló, hogy a 3,8 %, -ot meghaladó részt már ismert és ezután megismerendő csontvázak adják- valamint a beruházásokat végző kiválasztottak, akik mind magasabb öszegért dolgoznak, mint ami a költségvetésben /az Eu pénzekben, a hitelekben, stb/ szerepel- érvényesitenek a már elismert követeléseikben. Ilyen körülmények után az itt is jelentkező -mindent tudó, a bölcseségkövét maguknáltartó- megmondóemberek nem csak baromságokat irnak, hanem defacto érvénytelenitik a választási eredményeket, mert az általuk favorizált- és leginkább lopásokban jeleskedő- ballib éra nagyon hiányzik nekik. Hát az elmult, a legjobb ami történhet velük, a feledés! /Remélem, más is fog velük történni/:Czusi,Hagyó,Hunvald,Szabó.Szilvásy, sok követőjük lesz!
picur3ka
2010. június 06. 14:47
A Portfolio mar annyi hulyeseget kommunikalt ez ugyben, hogy az kesz rohej.
zsoszta
2010. június 06. 01:36
Pojácáék imádják a műsorismétlést: "Orbán 72 órás ultimátumot adott a kormánynak Index 2006. október 2., hétfő 14:04 | Frissítve: 2006. október 2. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke felszólította a koalíciós pártokat, hogy mozdítsák el a kormány éléről Gyurcsány Ferencet. „Minél tovább marad a miniszterelnök, annál nagyobb lesz a baj” – fogalmazott. A parlamenti bizalmi szavazást ócska trükknek minősítette, és a konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtására szólította fel a koalíciót. Orbán Viktor a Fidesz elnökségének mai ülése után bejelentette, hogy csütörtökön 13 óráig ad haladékot, hogy az MSZP elmozdítsa a kormány éléről Gyurcsány Ferencet. Amennyiben ez nem történik meg, a Fidesz pénteken délutánra a Kossuth térre hívott „mindenkit”, hogy ott fejezze ki békésen véleményét. Orbán lesz a házigazda a téren Az Index kérdésére Orbán elmondta, hogy mivel a péntekre összehívott nagygyűlés a Fidesz bejelentett rendezvénye, a párt a házigazda, ezért természetes, hogy Orbán látja el a házigazdai teendőket a Kossuth téri rendezvényen. Arra hívta fel az embereket, a „szabadságszerető választópolgárokat”, hogy a következő napokban is bátran fejezzék ki véleményüket, legyenek elszántak, és bátrak, de ne üljenek fel a provokációknak."
zsoszta
2010. június 06. 01:20
"vagyis hazánk működőképességének finanszírozói) mutatták meg, ki fütyül, és ki táncol." Orbán Viktor: "Nekem nem főnököm az IMF és az Európai Unió!" "Mazochizmus a nemi eltévelyedések egyik fajtája: a megkínzatásban, lealáztatásban való kielégülés (L. Sacher-Masoch osztrák regényíró nevéből) tágabb értelemben: a szenvedésben, önkínzásban, önmegalázásban talált öröm "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!