Fegyverek vagy katonák kellenek Ukrajnának? – Mandiner Harctér

2024. március 14. 17:20

Több mint 47 ezer milliárd forint kellene Ukrajnának a győzelemhez az észtek szerint, miközben Macron kitart a katonák küldésével kapcsolatos véleménye mellett. A francia elnök holnap Berlinbe utazik, hogy meggyőzze a hezitáló német kancellárt.

2024. március 14. 17:20
null

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

  • Ukrajnának nem pénzre, hanem a védelmi kapacitás növelésére van szüksége
  • Nincs jogi eszköz arra, hogy az Európai Unió területén tartózkodó harcköteles ukránokat hazaküldjék
  • Az orosz elnökválasztáson Putyin azt akarja igazolni, hogy a lakosság támogatja a háborút
  • Az európai vezetők azt hiszik, hogy még több pénz feláldozásával Ukrajna megnyerheti a háborút

A teljes műsor itt tekinthető meg:

Ukrajna támogatása, a francia katonai vezetés álláspontja

Észtországi szakértők megállapították, hogy mekkora összegre lenne szüksége Ukrajnának a nyugattól, hogy megnyerhesse a háborút. A kalkulált összeg hatalmas, azonban Robert C. Castel szerint

tévesen hisszük azt, hogy ha több pénzt vágunk egy háborús problémához, akkor azt meg tudjuk oldani.

Úgy véli, jelenleg a legnagyobb probléma az ukránok számára a besorozható emberek hiánya, hiszen 

a nyugat egy valamit nem tud biztosítani számukra, ukránokat.

Kiszivárgott francia katonai dokumentumokra hivatkozva elmondta, hogy a francia haderő vezetői Macron kijelentéséhez képest, mely szerint nem kizárható a csapatok küldésre Ukrajnába, teljesen másképp gondolkodnak. Azt a következtetést vonta le, hogy

a katonai vezetés szerint az ukránok el fogják bukni a háborút, és Franciaország nincs abban a helyzetben, hogy katonákat küldjön Ukrajnába. 

Összegzésként elmondta, hogy 

néha nyugati politikusoktól nagy szavakat hallunk, nagy elkötelezettségeket, de a katonai, biztonsági apparátus vagy kiszivárogtatásokkal, vagy más eszközökkel gyakorlatilag  pont az ellenkezőjét mondja.

A Lukoil alelnökének halála, orosz elnökválasztás

Nagy port kavart a sajtóban a Lukoil orosz olaj- és gázipari vállalat alelnökének halála. Bendarzsevszkij Anton szerint nagy a valószínűsége, hogy a haláleset nem a véletlen műve, hiszen bizonyos források szerint

az elmúlt két évben közel negyven topmenedzser halt meg rejtélyes körülmények között. 

Az egyre több gyanús haláleset kapcsán felhívta a figyelmet, hogy 

ne lepődjünk meg azon, hogy a rendszerhez tartozó topmenedzsereket, ha éppen nem kellenek, vagy veszélyt jelentenek, valamilyen módon likvidálják.

Hétvégén tartják Oroszországban az elnökválasztást, amellyel kapcsolatban Bendarzsevszkij aggodalmát fejezte ki. Szerinte Putyin fogja a legtöbb szavazatot kapni, és úgy véli, ehhez hozzásegíthet az is, hogy három napon át lehet szavazni, mert így lehetőség van választási csalásokat beiktatni a folyamatba.

Robert C. Castel emlékeztetett arra, hogy a világ egyik legnagyobb demokráciájának titulált Egyesült Államokban hónapokig elhúzódott a szavazás. Felvetette a kérdést, hogyha az oroszok három nap alatt tudják befolyásolni a választást, akkor mennyi lehetőség volt Amerikában manipulálni az eredményeket.

Én biztos vagyok benne, Oroszországban ahhoz, hogy elmenj szavazni, egy személyi igazolványra van szükséged. Az Egyesült Államokban a demokrata párt már évtizedek óta mindent megtesz, hogy ezt az alapvető követelményt, ami nélkül egy hitelkártyát nem kaphatsz az Egyesült Államokban, azt ne lehessen követelni a szavazóktól. 

– fűzte hozzá.

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható:

Az adás a Videán is megtekinthető:

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­á­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­v­á­r­n­­a­­­k­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
zsuzsa-963
2024. március 18. 15:25
„ Nincs aljasabb és undorítóbb az úgynevezett „ukránoknál”! Ez a zsivány, amelyet a lengyelek az orosz nép legaljasabb söpredékéből (gyilkosok, karrieristák, a hatóságok előtt háborgó értelmiség) emeltek ki, készen áll arra, hogy öljék meg saját apjukat és anyjukat a hatalomért és a jövedelmező helyért! Ezek a stréberek készek széttépni törzstársaikat, és még csak nem is haszonszerzésből, hanem alantas ösztöneik kielégítéséért semmi sem szent számukra, az árulás a jellemző náluk, lelkileg nyomorultak, gonoszok, irigy, ravasz különös ravaszsággal. Ezek a nem emberek minden legrosszabb és aljas dolgot felszívtak az oroszoktól, lengyelektől, osztrákoktól, lelkükben nem maradt hely a jó tulajdonságoknak. Leginkább gyűlölik a jótevőiket, azokat, akik jót tettek velük, és készek minden lehetséges módon meghátrálni a hatalmak előtt. Semmihez sem alkalmazkodtak, és csak primitív munkát végezhetnek, saját államot soha nem tudtak létrehozni, sok ország labdaként kergette őket /Otto v. Bismarck/
lajajakab11
2024. március 17. 16:58
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
lajajakab11
2024. március 16. 02:53
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!