Nyugati katonák Ukrajnában? – Mandiner Harctér

2024. február 29. 16:58

Macron nem zárja ki, hogy szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába. A német kancellár ezt nem támogatja, Putyin pedig rakétákkal válaszolna. Közben az amerikai elnökválasztási kampányban nem csak Trump és Biden, hanem két Közel-Kelet stratégia is összecsap. Itt a Mandiner Harctér.

2024. február 29. 16:58
null

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

  • Macron nyilatkozata egy politikai üzenet Putyinnak
  • Izrael háttérbe szorult, Ukrajna uralja a közvéleményt
  • Miért akar Franciaország jobban katonákat küldeni a frontra, mint Ukrajna?
  • Európának érdeke az oroszok feltartóztatása, és egy ütőképes hadsereg felállítása
  • Trump egy üzletember, olyan lépéseket tesz, amelyekben hasznot lát

A teljes műsor itt tekinthető meg:

Macron nyilatkozata, Putyin reakciója

Putyin szokásos évi elnöki beszédében reagált Emmanuel Macron francia elnök kijelentésére, melyben NATO katonák bevetését helyezte kilátásba az ukrán fronton. Bendarzsevszkij Anton elmondása alapján az orosz elnök beszédében kijelentette:

Azok az országok, amelyek katonákat küldenek a frontra, az orosz rakéták potenciális célpontjaivá válnak. 

Bendarzsevszkij Anton szerint a jelenlegi trendek Oroszországnak kedveznek, a szankciók nem működnek, a nyugati szállítások nem érkeztek meg Ukrajnánba. Meglátása alapján Macron kijelentése egy politikai üzenet, hogy kizökkentse az orosz vezetést ebből a sikerérzetből. 

Ne higgyük azért magában azt, hogy nyugati katonák nincsenek Ukrajnában. 

– tette hozzá, hiszen jelenleg is nyugatról érkezett katonák segítik az ukránokat a különböző eszközök használatában, valamint tanácsadásban.

Robert C. Castel a francia elnök kijelentéséhez hozzáfűzte:

ha lőni akarsz, akkor lőj, és ne beszélj.

A szakértő úgy látja, hogy az ukrán hadsereg kezd kifogyni az „emberanyagból”, mindeközben az ukrán parlament viszont nem törekszik megszavazni további félmillió katona mozgósítását. 

Miért akarja Franciaország azokat a katonákat a frontra küldeni, mint Ukrajna? 

– vetette fel a kérdést. 

Amerikai elnökválasztás

Donald Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója szerint, amennyiben az előző elnök legyőzi Joe Bident az elnökválasztáson, a NATO-n belül külön szövetséget hozhat létre Orbánnal és Erdogannal. Robert C. Castel szerint már létezik egy exkluzív tengely a nyugati civilizáción belül az angolszász országok között, és ebbe a szövetségrendszerbe más országoknak szinte lehetetlen bekerülni. Úgy véli, hogy pusztán ideológiai okokból Trump nem fog szövetkezni a kevésbé liberális hatalmakkal, hiszen

Trump nem egy konzervatív ideológus, hanem üzletember, akkor szövetkezik, ha abban hasznot lát.

Az ukránoknak, illetve izraelieknek szánt támogatások kérdése még mindig nem dőlt el Amerikában. Bendarzsevszkij úgy látja, hogy ezt a támogatási csomagot az elnökválasztások tükrében kell vizsgálni, mert a kérdés valójában arról szól, hogy ki kerül hatalomra az Egyesült Államokban. 

Eluralkodott az az általános álláspont az amerikai kongresszusban, hogy ennek a csomagnak az el nem fogadása kudarcot jelent Joe Biden számára, és ezzel segíti a republikánus oldalt a győzelemhez.

 – tette hozzá.

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható:

 

 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 02. 08:56 Szerkesztve
Tegnap Schulznak nagyon eljárt a szája, és elküldte a briteket meg a csigazabálokat a 3,14-ba. Kategorikusan lemondta a Tauarusz raketák igéretet az ukrán nácikna mert 1. azzal elérhetöek europai celpontok is 2. ahhoz német irányito személyzet kell, azaz direkt részvetel a háboruban. S hozzátette, hogy nem hajlando olyan aljas politikára amit a csigazabálok meg a britek praktizálnak, hogy katonáikat „civilben“ Ukrajnába küldik. Ez persze azonnal földrengést okozott Londonban meg Párizsban Meg a hazai ellenzék köreiben ( kiveve az AFDt) , söt egyenesen a britek azt állitották, hogy Scholz rossz idöben, rossz helyen van hatalmon.
viator-11
2024. március 01. 08:24
Úgy tűnik, van egy, a fehér ember civilizációjára irigy, Júdáshitű -ateista- zsidóság. Egy gazdag, befolyásos kisebbség a zsidóságon belül, akikben ugyanaz a gyűlölet bűzlik, mint az Ószövetség vérszomjas fejezeteit író rabbik szívében. Mostanában céljuk, hogy Európát megfosszák a pénzétől és a fehér férfiaktól. Minden országban megtalálják a Júdás - politikusokat.
Kormánypárti2
2024. március 01. 07:00
Szép háttérhatalmi törekvéseknek lehetünk sajnos tanúi. A globalokufároknak már nem elég a fejlettebb országok migrikkel tönkretétele, már ki is kell irtani egy jó kis világháborúval a túl okos, nagyobb igényű fehéreket, hogy feka zombikkal lehessen őket helyettesíteni.
counter-revolution
2024. március 01. 05:48
Ezt a debil Antont is mi fizetjük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!