Így fonódik a villamos Budán

2016. január 15. 13:54

A Mechwart ligettől és a Batthyány tértől Óbudáig fonódunk a villamossal: szombaton indul az új rendszer.

2016. január 15. 13:54

Szombattól fonódik a budai villamoshálózat: ezt fogja látni a villamosvezető.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. január 17. 01:10
Hatalmas ostobaság egy forintot is beleölni egy elavult rendszerbe. Mint már sokadszor emlegetem, egy magasan vezetett, függesztett, nevezzük mikróvasúti rendszernek jobb híján, ami egyéni közlekedést tesz lehetővé és bármely pontból bármely más pontba átszállás nélkül el lehet jutni és minden más közlekedési eszközt ki lehet váltani vele. Egy ilyen rendszer a nap bármely szakában azonos feltételek mellett tud működni, mindegy hogy éjjel kettő van, vagy ép dél. Ezek a mostani villamosok adott menetrend szerint közlekednek, aminek igazodnia kell az utazó közönség vélt szükségleteihez. Ez a rendszer nem a vélt szükségletekhez igazodik, hanem a valós utazást teszi lehetővé, üresjárat nélkül, bármilyen időjárási viszonyok közepette, amit a mostani rendszerekről nagyon nem mondhatunk el. Olcsóbb egyszerűbb jobb, csak kénének valakik, akik értik is miről beszélek és döntenének a fejlődés mellett. A minőségi ugrás akkora lenne a közlekedésben, mintha a lovas futár után a 4G-s mobilteló következett volna a hirközlésben...
gonterl
2016. január 16. 08:16
A kötött pályás jármű vonalak összefonásáról már régóta vannak elképzelések. Ez azzal függ össze, hogy ezeknek a kötött pályáknak a kialakítása hely., vagy pénz hiány miatt kívánatos. Ami miatt mégis csak elvétve alkalmazzák, az amiatt van, hogy az alkalmazással együtt járó tartalékolás (üzembiztonság) ritkán valósítható meg. Tegyük fel, hogy a fonódó szakaszon valami rendellenesség lép fel, ilyenkor jelentős területek maradnak ellátatlanul. Az ellátatlanság csak úgy szüntethető meg, ha az érintett vonalakon, autóbuszok veszik át a fonódó eszközöknek a feladatait. Ez azt jelenti, hogy a nyomvonalnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy azon autóbuszok közlekedjenek. Tartalékban kell állnia annyi autóbusznak és sorőrnek, hogy a kieső szolgáltatást pótolni tudják. Ha ilyen tartalék nincs, akkor más területekről kell az autóbuszokat és vezetőiket a kieső területekre vezényelni. Ebben az esetben azt kell látni, hogy a meggyengített területeken, még elviselhető a lecsökkentett szolgáltatás miatti helyzet. Reménykedhetünk, hogy ilyen szituáció ebben az esetben nem fog előfordulni, vagy ha mégis, akkor a fentiere megnyugtató válaszok vannak.
Akitlosz
2016. január 15. 23:07
Fonódik? Ez az ige soha az életben nem jutott volna az eszembe egy villamosról.
kjkj945
2016. január 15. 18:44
666 a Margit híd oké. A lánchíd alatt csak áprilisban, addig ott kutyagolni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!