A megfilmesített nándorfehérvári csata

2014. június 11. 13:56

A mohácsi vereség után most a nándorfehérvári diadal elevenedik meg animációs filmben.

2014. június 11. 13:56

2014. július 22-én mutatja be a nándorfehérvári csatáról készült rövidfilmjét a Történelmi Animációs Egyesület és a Múlt-Kor, amelyből közzétettek egy hétperces előzetest. Az animáció a Total War alapjaira épít, de emellett attól független, saját készítésű részek is vannak benne. Az alkotók szeretnék mielőbb elkészíteni a film szerb nyelvű változatát is, ezzel is hangsúlyozva, hogy a csatában szerbek és magyarok együtt küzdöttek az oszmán hódítók ellen, és a diadal szerves része Belgrád történelmének.

Korábban ugyanez a csapat dolgozta fel a mohácsi csatát.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. június 11. 20:56
ez azért erős nem megfilmesítve, hanem szimulálva van óriási különbség
Akitlosz
2014. június 11. 17:10
Azok a dobáló izék ugyan nem "katapulták", hanem trebuchet a becsületes nevük és jóval fejlettebb eszközök, mint a katapultok.
Akitlosz
2014. június 11. 17:06
Köszönjük Total War! Amúgy már Nándorfehérvár sem Magyarországon van, sőt már magyarul hívni is tilos, mert az sérti a valakiket, ha a magyarok Magyarországon magyarul beszélnek, így ma már "Belgrádnak" kell hívni a várost, amelyik ma már Rácországhoz tartozik, ami szintén egy pfúj ronda rasszista kifejezés, csak mert magyarul van. De érdekes ország ez a Magyarország, mert nem sok olyan ország van a Földön, amelyiknek a történelmének a nagyobbik része külföldön zajlott.
Haragosi
2014. június 11. 14:26
a mohácsi csata már nem látható...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!