Ujhelyi dolgozni megy Brüsszelbe

2014. április 29. 20:11

Az MSZP-s Ujhelyi István dolgozni megy Brüsszelbe, hogy ott képviselje Magyarországot. Ujhelyi szerint a Fidesznek nem lenne luxus normális törvényhozást működtetni az új ciklusban.

2014. április 29. 20:11

12 év képviselőség után hagyja el a Parlamentet az MSZP-s Ujhelyi István, és Brüsszelbe készül az Európai Parlamentbe. Néhány relikviát magával visz Ujhelyi Brüsszelbe akkor, ha a választók bizalmat szavaznak neki.

Búcsúzó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Fidesz úgy alakította a választási rendszert, hogy azzal kisebb támogatottság esetén is megszerezzék a kétharmadot. A volt parlamenti alelnök szerint a Fidesz kiüresítette, egyfajta bábszínházzá alakította át a magyar törvényhozást. Bízik benne, hogy a következő négy évben a Fidesz másként fogja kormányozni az országot, és normálisan fogja működtetni a törvényhozást, ami szerinte nem lenne luxus. Ujhelyi szerint nem lenne luxus az ellenzékkel kompromisszumot kötni annak érdekében, hogy együtt dolgozzanak.

Ujhelyi elmondta, hogy az elmúlt ciklusban ötven százalékkal több törvényt fogadtak el a képviselők, mint 2006 és 2010 között, azonban mindössze 2 ellenzéki törvény- és 3 határozati javaslatot fogadott el az országgyűlés, miközben összesen 859 törvényt és és 420 határozatot fogadott el a parlament. Ujhelyi szerint ez gyakran csak a hatalomkoncentrációt segítette és a törvények minősége silány volt. Az MSZP-s politikus azt is elmondta, hogy sokszor tudatosan éjszaka, vagy hajnalban tárgyalt a ház olyan nagyon fontos erejű kérdéseket, ami érintette többek közt a magyar földek, a nyugdíjak, és az oktatás ügyét. Ujhelyi azt is elmondta,hogy a kormánypártok közel 800 alkalommal nyújtottak be zárószavazás előtti indítványokat, amivel egyes alkalmakkor szinte teljesen átírtak törvényeket.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadhajdu
2014. április 30. 20:08
"dolgozni megy Brüsszelbe" "dolgozni megy Brüsszelbe" Az Újhelyi??????
blaupanter
2014. április 30. 16:02
Tavares helyett kellene az europai szociknak egy Uj-lehetoleg nem-helyi fogalmazo,a magyarorszaggal szembeni lejarato irasok szovegezesehez.Megiscsak ott ult a pulpitoson demokratakent? ,sokat tudhat,de nem eleget.
pkarcsi
2014. április 30. 15:56
Mszp-s dolgozni?Ez vicc.Biztosan Simon Gábortól kaptad a felkészülést,hogy kell mszps módra lopni,hazudni,képmutatónak lenni,hazaárulónak lenni.Neked ez a szebb jövő?Szellemi riherongy vagy faszám.
Hober Marlow
2014. április 30. 14:55
HA megy :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!