BKV-ellenőrnek állt az Index újságírója

2013. április 24. 20:32

Két műszakon át BKV-ellenőrként dolgozott Tenczer Gábor indexes újságíró. A videóban láthat bliccelőket, a büntetésüket zavartan és nevetve tudomásul vévő utasokat és az ellenőrök munkájának legkeményebb részét, az éjszakai műszakot. A videóból kiderül az is, a nyolcezer forintos helyszíni bírságból ötszáz forintot kap kézhez az ellenőr.

2013. április 24. 20:32

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. április 25. 09:45
Számoljunk! Ma egy vonaljegy /nem is tudom/ 350 ft körül van. Vonaljegy..Mi a picsa? Eleve faszság! Én , a jelenlegi ínséges időkből kiindulva azt tippelem, hogy az utazó közönségnek , a bérlettel nem rendelkezőknek minimum a fele, nem vesz jegyet. Tudom hogy a hivatalos statisztikák ennél kedvezőbbek, de én mégis a saját becslésemet tartom reálisabbnak. Azért nem vesznek jegyet, mert ez a csikkfasz vonaljegy lószarra sem elég. Még ha valaki vesz egy ilyen jegyet, azt /a metró kivételével/ arra tartogatja, hogy ha jön a kaller, akkor lyukaszt. Ésszerűbb lenne egy napi jegyet piacra dobni, 5-600 forintért, ami 24 órán át érvényes. Sokkal többen vennének jegyet, mert lenne értelme, és összességében talán még többlet bevétel is képződne. A büntetést azonban ezen könnyítés után emelném. A Kádári ingyenességre szoktatás is megáll érvként persze... Sok kérdés eszembe jutott még a riport nézése közben, egy időben volt szerencsém közelről figyelni az ellenőrök munkáját, és hát ha csak ennyi lenne vele a probléma, mármint hogy monoton a meló, akkor hosszú sorok kígyóznának a felvételi irodájuknál. Sokkal gázosabb meló ez annál, mint amit ez a riport sugall.
Felebarát
2013. április 25. 09:07
nem az ellenőrökkel van a baj, hanem amit elvárnak tőlük
Claypool
2013. április 25. 08:56
Azért érdekes a pesti ember hozzáállása a kérdéshez! Az ellenőr nem azért van elsősorban , hogy büntessen, hanem azért, hogy elrettentsen a blicceléstől. Lehet lökni a vakert, hogy milyen koszosak, bűzösek a buszok, kigyulladnak a metró szerelvények, stb. De fizetni azt már nem... A fővárosi ember nem akar.. A pesti ember lázadásának célpontja manapság az ellenőr lett. Gyurcsány alatt Gyurcsány katonák voltak, Orbán alatt ők lettek a nácik. Fizetni azt nem , mert nekem, pesti embernek az megjááááár, de azért az öklöm rázom, mert a pesti buszok nem olyanok, mint Nagykanizsán. Persze hogy nem olyanok,mert vidéken fizetnek az utasok , basszátok meg!
kjkj945
2013. április 25. 03:48
Valamikor réges régen amikor a kő is lágy volt, akkor volt 8000 a birság. Már régóta 16000!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!