TGM: Népi bizottságokat kell felállítani!

2013. március 18. 10:05

A Milla elhalasztott tüntetésén Tamás Gáspár Miklós lemondásra szólította fel Áder Jánost.

2013. március 18. 10:05

A Milla két nappal elhalasztott tüntetésén vasárnap Orbán Viktor és Augusto Pinochet chilei diktátor között vontak párhuzamot.

Ezt követően Tamás Gáspár Miklós beszélt, aki elmondta: lehetséges, hogy Áder János köztársasági elnöknek valóban erkölcsi aggályai akadtak az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban, de törvényi kötelessége volt azt aláírni. „Mi a helyes megoldás akkor, ha valakinek a törvényes kötelessége, és az erkölcsi lelkiismerete összeütközik? Tessék lemondani!” – mondta TGM a budapesti Kálvin téren tartott tüntetésen. Hozzátette: alternatívákat kell keresni a jelenlegi kormányzathoz képest. El kell gondolkodni azon, hogy „nem kellene-e népi bizottságok fölállításával megpróbálni gyakorolni azt a kevés demokráciát, amely még rendelkezésére áll a népnek”.

A Figyelő arról kérdezte a demonstrálókat, hogy mi változna akkor, ha a kormány tiszteletben tartaná a tüntetés mottójául választott „Azért a víz az úr” Petőfi-idézetet. Simándi Szelim Milla-aktivista szerint nyugodtabb országban élnénk. „Nem erőből politizálna a kormány, hanem a népért dolgozna” – tette hozzá. Dombovári László, A város mindenkié aktivistája szerint nem büntetnék a hajléktalanokat. Elmondása szerint „például nem kéne azon gondolkoznod, hogy most milyen egyetemre jelentkezzél”.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. március 18. 22:46
"TGM: Népi bizottságokat kell felállítani!" A bolsevikok is így kezdték...aztán 100 millió hulla lett a vége, te selejt! (Ui.: a "felállítás" erőltetése az ön korában amúgy is életveszélyes mutatvány! :)
Soma
2013. március 18. 20:54
Ez a leépült Gazsi mit is akar? Mik azok a népi bizottságok?
gazvanbela
2013. március 18. 19:55
TGM! Te mocskos hazaáruló, eszdéeszes puhatestű, maoista bérenc.Erdélyben a neved hallatán is köpnek, ott ahol Csaucseszkut hozsnnáztad. A nagy népi HURÁL-t nem akarod életre kelteni?
hammer smashed face
2013. március 18. 19:01
lenin fiu huzz anyád hátára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!