Csukás: Nem oszt, nem szoroz, hogy kivettek az alaptantervből

2013. február 05. 09:20

„Népszerűségből azért elég jól állok, ha szabad így mondani” – mondta a Süsü, a sárkány írója.

2013. február 05. 09:20

Csukás István író a NOL Presszónak elmondta, a napórákon szereplő feliratot szokta mottónak választani: „Csak a derű óráit számolom”. 

Csukás István szerint szép szokás volt, hogy Petőfi és Csokonai hajdanán disznótoros versekkel fizetett a hurkáért és a kolbászért, és sajnálja, hogy ma már erre nincs lehetőség. Az író úgy véli, „végletesen kezd eltávolodni a közönségtől még a magyar költészet is”.

Elmondta, nem tud arról, hogy gyermekeket neveztek volna el az általa megalkotott karakterekről, de tud horgászboltokról, cukrászdákról és fagylaltozókról is, amelyek Süsü, Bagaméri, vagy a Nagy Ho-ho-ho-horgász nevét viselik. Csukás „borzasztó boldog” volt, amikor fiatal lányokon látott Pom-Pomos pólót. Ilyenkor „megsuhint a halhatatlanság szele” – mondta.

Végezetül elmondta, hogy „nem esett jól”, hogy kivették a Nemzeti Alaptantervből, de „ez nem oszt, nem szoroz”. Hozzátette: „népszerűségből azért elég jól állok, ha szabad így mondani”.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya őrnagy
2013. február 05. 19:28
Ezért kell időben megboldogulni a nagy embereknek, hogy ne járassák le magukat vénségükre. Végtelenségig sorolhatnám a világirodalom gyermekkönyv iróit, akik fontosabbak.
Mongúz
2013. február 05. 16:28
Csukás István tudja, mi a fontos. Alaptantervek jönnek mennek, de ő maradandót alkotott és nem is fog feledésbe merülni.
BőröndÖdön
2013. február 05. 15:37
Szégyen,amit a Csukással tettek,ilyenek ezek a falkaforradalmárok.
hiszemafideszt
2013. február 05. 14:55
Világos, hogy teret kell adni azoknak a mellőzött zseniknek, akiknek a száját a régi rendszer befogta.Prohászka,Tormay, Nyirő, és Wass kell az ifjúságnak, nem pedig egy Süsü sárkány, főleg nem a zsidó Bodrogival!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!