Nem a szén-dioxid okozza a globális felmelegedést?

2012. május 02. 11:17

Miskolczi Ferenc, a NASA egykori légkörfizikusa állítja: nem a szén-dioxid okozza a globális felmelegedést. Az atlatszo.hu videója.

2012. május 02. 11:17

Miskolczi Ferenc szerint nem a szén-dioxid okozza a globális felmelegedést. A NASA azonban nem engedte közölni a jelenleg elfogadott üvegházhatás-elméletet cáfoló eredményeit, ezért felmondott az amerikai űrhivatalnál – áll az Átlátszó.hu videójában.

Az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete 2011. januárjában projektet indított Miskolczi eredményeinek kritikai vizsgálatára, mely a közelmúltban zárult le. Az atlatszo.hu birtokába jutott jelentés szerint a vizsgálat nem talált lényegi hibát Miskolczi számításaiban. Zágoni Miklós fizikus jelentésében ugyanakkor hitet tesz a jelenlegi paradigma mellett is, mondván Miskolczi eredményei alátámasztják a széndioxid-kibocsátás globális korlátozására irányuló nemzetközi erőfeszítéseket.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2012. május 03. 00:25
Zsidóztalak valaha is, füstös?
nyugi
2012. május 02. 23:25
Mindenkit megnyugtathatok, hogy holnap ezt a kérdést a huttinger "lerendezi". Teljes tudományos hozzánemértéssel.
Ciki
2012. május 02. 14:47
Maximálisan egyet tudok érteni Miskolczi Úrral! Az egész "globális felmelegedés" egy hiszti, néphülyítés. Csak egy kis józan paraszt ész, a számok tükrében! -A föld légkörének mintegy 0,034%-a széndioxid! -Ennek kb. 1%-a vezethető vissza emberi tevékenységre! -Ez az egész légkör 0,00034%-a!!! -Hiteles hőmérséklet mérés úgy 150 éve van, ezalatt 0,8 Celsius fokot emelkedett a földi hőmérséklet! Persze senki nem azt mondja, Miskolczi Úr sem, hogy fölösleges a környezetvédelem, de ez az irány teljesen rossz! Mellékelek egy linket, egy kis film, nagyon tanúságos! http://www.myspace.com/video/vid/60787461 Érdemes megnézni!
magnamater
2012. május 02. 14:34
A kérdést nem lehet népszavazással eldönteni. ami azonban biztos, az inkvizíció szelleme máig elevenen él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!