Tessék mondani, létezik még olyan, hogy nemzetközi jog?

2023. július 10. 15:43

Tavaly tavasszal az oroszok vetettek be kazettás bombákat Ukrajnában, amit a NATO főtitkára -teljes joggal- így kommentált: „Ez embertelen. Ez a nemzetközi jog megsértése.”

2023. július 10. 15:43
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Az Európai Parlamentnek van egy 2007. október 25-i állásfoglalása a kazettás bombák valamennyi típusának betiltására irányuló globális szerződésről. Tavaly tavasszal az oroszok vetettek be kazettás bombákat Ukrajnában, amit a NATO főtitkára -teljes joggal- így kommentált: »Ez embertelen. Ez a nemzetközi jog megsértése.« Most pedig az Egyesült Államok küld kazettás bombákat Ukrajnába. Tessék mondani, létezik még olyan, hogy nemzetközi jog?”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Izeddin Idilbi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2023. július 11. 07:48
Nemzetközi jog nem volt,nincs,nem lesz.Az erösebb dönt. Ez a valóság.
Redcap
2023. július 11. 07:21
Schiffer elvtars jol felmondta megint az orosz propagandat. Igaz az mar nem zavarja, hogy az oroszok a haboru kezdete ota hasznalnak kazettas bombakat, de gondolom nekik azt lehet, ahogy az sem fair a nerpatkanyok szerint, hogy az ukranok vissza mernek loni. Nade, hogy jogaszkent azt sem tudja, hogy a lazettas bombakrol szolo egyezmenyt sem az USA, sem az oroszok, sem pedig az ukranok nem ratifikaltak, na az mar szep.
Chris75
2023. július 11. 01:14
Azért nem ártana tisztázni, hogy a kazettás töltetek használatát a nemzetközi jog nem tiltja. A 2010-es dublini egyezmény az ami tiltja a használatukat, de azt a nagyhatalmak mint Kína, Oroszország vagy éppen az USA nem ratifikálták. Ukrajna sem... Így aztán nem is lehet rajtuk számon kérni. Más kérdés az, hogy ilyen fegyvereket átadni mennyire etikus vagy mennyire sért jogot vagy egyezményeket.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 22:16
A kazettának két oldala van: A és B.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!