Gátlástalan EU-fősodor

2023. június 13. 09:31

Ezek az emberek a saját szemükben a gerendát nem veszik észre, míg másokéban a szálkát is hatalmasnak találják.

2023. június 13. 09:31
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„E hét elején már másról szólnak a hírek. Eva Kailinak, a zsákszámra mért katari csúszópénz elfogadásával vádolt görög szocialista EP-képviselőnőnek nemcsak feloldották a házi őrizetét, de most már szavazni is bejárhat munkahelyére, az Európai Parlament strasbourgi épületébe. Milyen nemes gesztus! A korrupcióban térdig, a bőröndbelsőig érő eurókötegekben pedig bokáig gázló Kaili így akkor is felsorakozhat elvbarátai mellé, ha a T. strasbourgi Házban éppen a magyarországi korrupció kerül majd terítékre. Bármiféle gátlásról a jelek szerint nem nagyon beszélhetünk. Magyarország ellen szavazott például Marc Tarabella, a brüsszeli korrupciós botrány egyik, belga szocialista gyanúsítottja is. 

Ezek az emberek a saját szemükben a gerendát nem veszik észre, míg másokéban a szálkát is hatalmasnak találják. Ez nem is csoda, ha belátjuk, hogy előre meghatározott politikai feladatot teljesítenek az ülésteremben, elvégre nem erkölcsfilozófusnak vették fel őket, hogy túl sokat dilemmázzanak. Varga Judit igazságügy-miniszter e képmutatás láttán már azon sem csodálkozna, ha Kailit neveznék ki jelentéstevőnek egy olyan ügyben, amelynek témája a korrupció.

Nem sok gátlással lehet megáldott az a vezető európai bizottsági tisztviselő sem, aki amellett, hogy az EU szomszédság- és bővítési politikáját kidolgozó brüsszeli főigazgatóság élén áll, egyben egy luxusszálloda tulajdonosa is Balin. Ennyire jól fizetnék az eurokratákat? Miközben Gert Jan Koopman, az állítólagosan puritán holland nemzet szülötte bőszen gyűjthette be a dollárokat az indonéziai turistaparadicsomban üdülőktől, az EU egyik fő problémája – mint emlékezetes – az volt, hogy nálunk kormánypolitikusok ülhettek egyetemek kuratóriumában. Úgy tűnik, az összeférhetetlenségnek a korrupcióhoz hasonlóan van egy törvényszerűsége, amelyet a fizikusok most már Koopman-tételnek neveznek: mindig csak nálunk fordul elő, náluk sohasem…

Mindez lassan, de biztosan ássa alá az európai intézmények hitelességét. Erősítheti továbbá – más okok, így Ukrajna túlzásba vitt (fegyveres) támogatása mellett – azt a folyamatot, hogy a közelmúltbeli választásokon több EU-tagállamban, köztük az olaszoknál, a finneknél, a spanyoloknál is jobboldali fordulat következett be.”

Nyitókép: Eva Kaili honlapja

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. június 13. 12:45
NEM ARRÓL VAN SZÓ, HOGY A LIBERNYÁKOK MÁSHOGYAN AKARNAK EGY "JÓ VILÁGOT" TEREMTENI. Ök háborút viselnek ellenünk, hogy megszerezzék az abszolut hatalmat minden területen. Ez a háború részükröl abszolut tisztességtelen eszközökkel folyik. A globál-libsik még azt is tagadják, ami ott zajlik mindenki szeme elött. Ök már nem titokban csalnak, lopnak, hazudnak, hanem teljesen nyiltan, mert úgy gondolják, hogy a tisztességes emberek úgysem tudnak ellenük semmit tenni, mert az egész, erkölcsileg roggyant nyugati világ mögöttük áll. Brutális gyarmatosításról van szó. A Nyugatnak akkor ment igazán jól, amikor a gyarmataikból éltek. Ennek nagyjából vége van és érzik, hogy a volt gyarmataik ma hiányoznak nekik. Mert nekik míndig kellenek olyanok, akiken élösködhetnek. Így aztán felteszik maguknak a kérdést: "Mi a francnak kell nekünk olyan messze tengeren túl gyarmatokat keresni, amikor itt vannak a szomszédunkban olyan országok, - a volt szovjet csatlósok -, akiket sokkal könnyebben, hatákonyabban lehetne gyarmatosítabi. Ha a szovjetek meg tudták csinálni, akkor mi még jobban meg tudjuk." Ez ma az unió jövöképe.
Valodi
2023. június 13. 12:38
A mennyek kapujában Posted by adrianalcott Orosz anekdóta „Hogy hívnak, fiam, és mi a foglalkozásod?” – kérdi a joviális Szent Péter a mennyek kapujában a jól öltözött, középkorú férfitól. „Ivan Ivanovics, atyám. Oligarcha vagyok” – feleli szemlesütve a bebocsátásra váró. Szent Péter lapozgat a jegyzeteiben. „A tiéd az a bánya Krasznodar közelében?” A férfi bólint. „És az a kelet-szibériai gázmező is?” „Igen, az is.” „Jól látom, hogy van egy 400 hektáros birtokod a francia Azúr-parton, Saint-Tropez tőszomszédságában?” A férfi újra megadóan bólint. „Három jachtod – az egyik a karibi szigetek környékén, a másik a Földközi-tengeren, a harmadik pedig Tahiti mellett?” „Igen.” „Több mint 22 milliárd dollárod off-shore számlákon?” „Igen.” „Egy ezer, lenge ruhás nőt foglalkoztató mulatód Bangkokban? „Igen, atyám.” „Hát akkor attól tartok, fiam, hogy nem fogod magad jól érezni nálunk, a paradicsomban” – mondja rezignáltan Szent Péter.
tapir32
2023. június 13. 12:21
A jobboldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A szabadság halálát a szabadságot minden határon túl kiterjesztő liberalizmus hozza el. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus.
fabulon
2023. június 13. 10:09
Amit Eva Kalili állítólag kapott, az nagyságrendekkel kisebb annál amit csak Mészáros folyamatosan zsebretesz az elcsalt közbeszerzéseken. Percenként keresi meg a magyar átlagfizetést, akkor is amikor alszik. Söpörj a saját portádon először propagandista, különben annak látszol, ami vagy: olcsó propagandistának. Ha a rubeljobboldaliak nem is, az emberek jó része tud különbséget tenni a milliók és a milliárdok között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!