Ervin művész úr és a lónyihogás

2023. június 08. 06:03

Úgy járt, mint az egyszeri popsztár, aki leereszkedik a néphez autogramokat osztogatni, ám papír és toll helyett kiürült poharakat nyomnak a kezébe.

2023. június 08. 06:03
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Tragédia történt. Megesett, aminek sosem lett volna szabad. Elmesélem. Az úgy volt, hogy a magyarok egyharmada által hőn szeretve tisztelt baloldali politikai aktivista, a tavaly még Márki-Zay Péter puttonyát cipelő Nagy Ervin épp a budapesti Haris közben korzózott, amikor váratlanul áthaladt a látómezején Rákay Philip. Igen, a véleményvezér, producer, aki Naggyal ellentétben nemhogy nem baloldali, hanem határozottan nemzeti érzelmű, erőteljesen patrióta, ráadásul nem szokott az amerikai nagykövethez járni eligazításra, illetve szédervacsizni, miként Ervin.

És ekkor történt a gyalázat. Philip, ahogyan volt, teljes életnagyságában átszelte a térséget, a már említett Haris közt, ám ez idő alatt egy, azaz egyetlen szót sem szólt Nagy Ervinhez, a kalapját sem emelintette felé. Így esett, bizony! Csak úgy, ukmukfukk levegőnek nézte Nagy Ervint, a Magyarországon világhírű pártaktivistát, aki egyébként – amikor épp nem tüntet, vesszenorbánozik vagy sopánkodik a honi diktatúra borzalmairól mélyinterjúkban – színészkedni is szokott, állítólag. (A minap olvastam, hogy az RTL-en ő játssza Zámbó Jimmyt. Gyanítom, révbe ért.)

A leforrázott Nagy Ervin hazament, és internetes naplóján keresztül szidta le Philipet: „Olyan kis harcias vagy a Face­book biztonságos távolságában! Pedig pár nappal ezelőtt lett volna lehetőséged, hogy személyesen oszd meg velem a véleményedet, hiszen ott haladtál el mellettem a Haris közben. Akkor érdekes módon továbbvonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít.”

Megalázottságának bokrétái közé tehát haragtöviseket növesztett Ervin. 

Ami valahol érthető. Úgy járt, mint az egyszeri popsztár, aki leereszkedik a néphez autogramokat osztogatni, ám papír és toll helyett kiürült poharakat nyomnak a kezébe: pincérnek nézik.”

Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 09. 07:28
Nagy Ervin inkább a lófitymához áll közelebb mint a lónyihogáshoz, amikor a ló kinyújtja a teleszkópos botját, aki még nem látott ilyet az csak álmélkodik: Jé milyen nagy vagy Nagy Ervin!
Belamy88
2023. június 08. 23:45
Ervin fiam, ki nem szarja le a buflák fejedet és a világfájdalmadat. Mentél dörgölőzni a Pressman nénikéhez, majd besértődsz, ha levegőnek néznek. Valami az agyadra mehetett. De nem a színészi tehetség, mert kibírhatatlanul ripacs vagy. Nem akarsz véletlenül emigrálni ebből a "fasiszta" diktatúrából? Ha így döntenél, segítek csomagolni, még a jegyedet is megveszem. Sőt, integetek a peronon, ha indul veled (és a többi libernyák hazaárulóval) a vonat.
Teknős
2023. június 08. 16:25
Gyakran megfordulok a felvidéki magyarok körében. Tegnap pl. Nagytúron voltam. Próbálom megérteni, hogy ti ott mi a fenét csináltok! Nagyon sok a hozzád hasonló... Jössz itt 2004. December 5-vel, miközben a nevedet szlovák formában jegyzed. Leszavaztok Chaputovára, kérdezem, hogy miért, válasz vállrándítás. Pont úgy viselkedsz, mint a dékások, bár neked más a hited, mint nekik. Én viszont büszke vagyok arra, hogy a felvidékiek maguk közül valónak néznek és meglepődnek, hogy nem vagyok az.
Performan
2023. június 08. 14:20
Mi a következő? Nagy Ervin elvtárs előkapja végre a sufniból a munkásőr papa kalasnyikovját, hogy sorozatokat lövöldözzön vele a Haris közben sétáló, mit sem sejtő tömegbe, ekként változtatva ígéretének megfelelően vértengerré azt, vagy a liberálisokra oly jellemző gyáva testtartással hisztérikus rohamban tör ki és toporzékolva mamáért kiált, miként a szellemileg sérült négyéves?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!