Hodorkovszkij szerint Oroszországban kizárólag Putyin halálával változhat meg a rendszer

2023. június 17. 15:38

Az orosz ellenzéknek csupán néhány hete lesz lépni, különben egy ugyanolyan alternatíva fog jönni.

2023. június 17. 15:38
null
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

Mihail Hodorkovszkijjal többször próbáltam interjút egyeztetni, a GLOBSEC-en pofátlanul személyesen támadtam le, de az orosz oligarcha »nagy leterheltségre« hivatkozva lepattintotta a megkereséseimet. Végül a GLOBSEC fórum alatt az Oroszország jövőjéről szóló beszélgetésen többek között az én kérdéseimre is válaszolt.

»Putyin most 70 éves. Sztálin 72 évesen halt meg. Ha több nyomás nehezedik rá, akkor többet hibázik. Ha többet hibázik, akkor többet stresszel. Ha többet stresszel, akkor egyre rövidebb lesz az élete. Ukrajna azt mondja, hogy a titkosszolgálatai majd megölik. Így is véget érhet az élete. Segítse őket ebben az Isten.« – Hodorkovszkij egyik gondolatmenete

Hodorkovszkij egyebek mellett beszélt az orosz hatalomváltás lehetőségeiről és következményeiről, de ügyesen kikerülte azt a kérdést, hogy mit tenne az orosz ellenzék a Krím félszigettel és az elfoglalt ukrán területekkel, ha most jutnának hatalomra. Szerinte Oroszországban kizárólag Putyin halálával változhat meg a rendszer, de ekkor az orosz ellenzéknek csupán néhány hete lesz lépni, különben egy ugyanolyan alternatíva fog jönni.”

Nyitókép: Patrick T. FALLON / AFP

***

 ***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kabajeva
2023. június 19. 05:21
Oroszországnak és ennek a lárvafejű tömeggyilkosnak pusztulnia kell! Ma a legnagyobb fenyegtést a világra az orosz nácik jelentik. Putyint fel kell akasztani!!!
csulak
2023. június 18. 16:33
ukrajnaban is Zsele halalaval kezdodhet a szabadsag !
kaffogó hebrencs
2023. június 18. 15:44
Az ukrán titkosszolgálatok majd megölik Putint... Okos gyerek vagy te, Antika.
Kivűlálló
2023. június 18. 13:13
Tónyókám! Hodorovszkij ugyanolyan hülye, mint te vagy! Mit gondolsz, ha Putyin valamijen oknál fogva meghalna a közeljövőben (amire nem fogadnék nagy tételben), ki jönne helyette? Azt hiszed (Hodorovszkij barátoddal egyetemben), hogy majd egy USA barát kormány fog jönni Putyin után? :D :D :D Már írtam több helyre is, hogy én kínosan ügyelnék nyugat helyében arra, hogy Putyin minél tovább éljen, jó egészségnek örvendjen mert nyugat csak addig van biztonságban, amíg Putyin ellátja az elnöki posztot! Barátkozzatok a gondolattal idióták! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!