Közeleg a békepárti fordulat

2023. június 06. 22:30

A társadalom türelme egyre inkább fogy.

2023. június 06. 22:30
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

»Háborús uszító« – így fogadták Olaf Scholz német kancellárt pártja egy minapi rendezvényén békepárti tüntetők. Scholz a színpadról azzal vágott vissza, hogy Putyin a háborús uszító és a jelenlegi helyzetben nincs más megoldás, mint Ukrajna fegyverekkel való támogatása. Ez azonban nem győzte meg a fegyverropogás beszüntetését és béketárgyalásokat követelő demonstrálókat.

A bevezetőben említett jelenetek kezdenek általánossá válni Nyugat-Európában. Miközben ugyanis a politikai elit továbbra is Ukrajna pénzügyi és hadászati támogatásában látja a háború befejezésének legjobb módját, a társadalom ezzel kapcsolatos türelme egyre inkább fogy. Egyrészt azért, mert a vérengzés képei felkavarják a nyugati embereket is, főleg, hogy a harcok egyik és másik oldalon is sokszor szinte reménytelenül kilátástalanok. Az oroszok igazán már nem tudnak előrehaladni, Ukrajna pedig a régóta beharangozott ellentámadásra készül. Arra az offenzívára, amelytől egyes nyilatkozatok szerint már maga sem vár túl sokat. 

Az igazán felfoghatatlan az, hogy vajon miért éri meg több tízezer embert a biztos halálnak kitenni ahelyett, hogy más eszközökkel igyekezzenek az agresszor Vlagyimir Putyint tárgyalóasztalhoz ültetni.

Nem tudom, hogy mi lehetne ennek a módja, de nem is vagyok sem diplomata, sem külügyi elemző. A világhatalmak ugyanakkor szakértők százait fizetik pontosan ezért, hogy az ilyen helyzetekre megoldást találjanak. Olyan megoldást, ami nem kerül emberéletekbe. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy ez egyelőre nem érdeke azoknak, akik igenis jól keresnek a háborún.”

***

***

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete757
2023. június 08. 13:51
Mit jelent a békepártiság ? Mondjon le Ukrajna az oroszok által elfoglalt területekről és akkor mindjárt lesz béke. Mondják ezt egy olyan ország lakói akivel Trianonban így elbántak. És a trianoni "békében" nemcsak színmagyar területeket vettek el. Ezt azért jó ha mindenki tudja.
Akitlosz
2023. június 07. 19:38
Mit szól az utca embere a Krímben arra az ötletre, hogy a szülőföldjük Ukrajna legyen? https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/06/Crimea.mp4
Lajoss
2023. június 07. 13:00
Takarodjanak ki az oroszok Ukrajnából,és rögtön béke lesz.
Vakfolt
2023. június 07. 10:20
"Scholz a színpadról azzal vágott vissza, hogy Putyin a háborús uszító és a jelenlegi helyzetben nincs más megoldás, mint Ukrajna fegyverekkel való támogatása." Gyerekes a faszi. Mint amikor a kölkök éppen aktuálisan valamiért tépik egymást és hiába mondod, hogy abbahagyni, mindkettő azt akarja bebizonyítani, hogy a másik a hibás, és hiába mondod el, hogy kurvára nem érdekel, hogy ki, mikor, mivel volt a hibás, kinek van igaza, hanem MOST hagyjátok abba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!